Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Puppy kopen

Je wilt een puppy kopen? Leuk! Maar bekijk goed waar je op moet gaan letten voordat je zo’n leuk beestje onvoorbereid in huis haalt!

Hond kopen? Pas op voor doorgefokte rassen!

Honden heb je in verschillende soorten en maten. Zo bestaan er meer dan 340 erkende hondenrassen. De meeste rassen zijn oorspronkelijk gefokt met een specifieke reden en functie, zo is de Border Collie gefokt voor het drijven van vee en de Fox Terriër voor het jagen op vossen. Tegenwoordig fokken we rashonden voornamelijk op basis van hoe ze eruitzien; de uiterlijke kenmerken dus! Het blijven doorfokken van honden is gezondheid technisch niet altijd verantwoord en kunnen zorgen voor klachten.

Welke hond past bij mij?

Naast rashonden heb je heel veel niet-rashonden. Deze honden kunnen heel erg lijken op een rashond maar hebben geen stamboom. Daarnaast heb je ook honden die een kruising zijn van meerdere rassen. Informeer jezelf dus goed over alle voor- en nadelen van alle mogelijke rassen die je zou willen kopen.

Koop je een puppy om de juiste reden?

Wanneer je besluit om alleen of als gezin een hond te nemen vergeet dan niet dat honden van nature groepsdieren zijn. Er komt natuurlijk wel een verantwoordelijkheid bij als je een hond of een puppy koopt en in huis haalt. Een hond heeft als onderdeel van het gezin aandacht en liefde nodig. Wellicht hoor je wel eens om je heen bij gezinnen waar de kinderen heel graag een hond willen en op aandringen van diezelfde kinderen besluiten mensen een hond te nemen. Maar wie loopt er om 23 uur in de avond door de regen met de hond buiten….

Puppy kopen checklist

Een goede voorbereiding op de komst van je nieuwe viervoeter voorkomt een hoop teleurstelling in een gezin. Om een goed beeld te krijgen waar je allemaal aan moet denken als je een hond neemt als huisdier hebben we een checklist gemaakt om je daarmee te helpen:

  • Huisvesting; zorg voor een fijne plek in huis zodat je hond of puppy een eigen plekje heeft
  • Verzorging; verzorg de vacht, poets de tanden of geef dentastix en knip of controleer regelmatig de nagels. Het is raadzaam om je hond 4 keer per dag uit te laten op vaste tijden. Het verschilt per ras hoe lang en intensief je een hond moet uitlaten. Vooral bij puppy’s is het belangrijk om dat zorgvuldig op te bouwen.
  • Zorg dat je hondenpoepzakjes hebt.
  • Zorg voor de juiste voeding van je hond, er is speciale voeding voor pups en oudere honden
  • Lees je in over de opvoeding van je hond. Het volgen van een cursus is vaak raadzaam want hier leer je hoe je het beste met je hond kan omgaan en waar hij of zij behoefte aan heeft
  • Verdiep je in het ras, zijn er specifieke erfelijke aandoeningen of ziekten
  • De medische zorg voor een hond kan best duur zijn, het afsluiten van een huisdierenverzekering is hiervoor een oplossing!

Een huisdierverzekering, wat houdt dit in?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kan de medische zorg voor een hond best duur zijn. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als ze per ongeluk iets opeten wat weer uit de maag moet, denk aan een schroefje of een klein speeltje? De dierenarts zal helaas in dit geval meerdere handelingen moeten uitvoeren, denk aan narcose, eventueel open snijden en dus weer hechten, nazorg etc etc. Dit kleine ongelukje kan al gauw oplopen tot €750 a €1000!

Naast een ongelukje, heeft je puppy ook meerdere inentingen per jaar nodig, wormen kuren, jaarlijkse “check” bij de dierenarts enz. Ook kan het zijn dat je je puppy wilt castreren of steriliseren, dit kost al gauw €250 maar kan ook door de verzekering gedekt worden!

Met een huisdierenverzekering voorkom je niet het ongelukje, maar wel de torenhoge rekeningen die je niet zelf hoeft te betalen! Klik op onderstaande link om meer te weten te komen over dierenverzekeringen of vergelijk direct een hondenverzekering via het formulier hiernaast!

Lees hier meer over de hondenverzekering