Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Rechtsbijstandverzekering Aegon

Ontdek de Aegon rechtsbijstandsverzekering

Vergelijk rechts- bijstandverzekeringen

 • Vergelijk Aegon met andere rechtsbijstand- verzekeringen!
 • Extra korting bij elke extra verzekering!
 • Hulp nodig? Chat, bel of WhatsApp ons op 035-6857888!
Start vergelijken

Aegon rechtsbijstandverzekering

Een conflict met de buren over de erfgrens. Ruzie met je werkgever over een contract. Een conflict met een aannemer over de verbouwing van je woning. Een ruzie in het verkeer. Een conflict is vervelend en gebeurt meestal onverwacht. In die situaties is het vaak handig om bijgestaan te worden door een advocaat of jurist. Daarom is het fijn om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Misschien wel de rechtsbijstandverzekering van Aegon. We vertellen je graag meer over deze rechtsbijstandverzekering.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Dekking Aegon

Voor deze rechtsbijstandverzekering van Aegon kun je kiezen uit twee basisdekkingen: Consument en Verkeer. Met 'Consument' zijn de juridische kosten verzekerd wanneer je als consument met iemand in een conflict komt. Met 'Verkeer' ben jij zeker van juridische hulp als je wordt beschuldigd van schade, letsel of overlijden na een ongeluk in het verkeer. Naast deze basisdekkingen heeft Aegon ook aanvullende rechtsbijstandverzekeringen. De dekking 'Consument' kun je uitbreiden met verschillende aanvullende dekkingen. Dit zijn de dekkingen 'Wonen', 'Inkomen & arbeid' en 'Fiscaal recht & vermogensbeheer'.

Bekijk meer

Kosten Aegon rechtsbijstand

De premie van de Aegon rechtsbijstandverzekering hangt af van jouw situatie, de basisdekking en de eventuele aanvullende dekkingen die je wil afsluiten. Daarnaast betaal je eenmalig een klein bedrag aan poliskosten. Verder heb je bij Aegon de vrijheid om een eigen jurist te kiezen. Alleen als je ervoor kiest om een andere jurist of advocaat in te schakelen dan iemand van ARAG en waarbij een jurist niet verplicht is, is je eigen bijdrage €250,-. In andere gevallen betaal je geen eigen bijdrage. We vertellen je hier graag meer over.

Bekijk meer

Aegon vergelijken

Is de Aegon rechtsbijstandverzekering de rechtsbijstandverzekering die het beste bij je past? Daar kom je maar op een manier achter: vergelijken! Laat je daarvoor nou bij ons aan het juiste adres zijn. Via onze vergelijker, vergelijk je rechtsbijstandverzekeringen van allerlei verzekeraars met elkaar. Dit doe je door jouw wensen en eisen in te vullen. Op basis van premie en dekking zie je direct welke rechtsbijstandverzekering het beste bij jouw situatie past. Zo sluit je altijd de beste rechtsbijstandverzekering af.

Bekijk meer

Voordelen Aegon rechtsbijstandverzekering

Kies je voor de rechtsbijstandverzekering van Aegon? Dan profiteer je van vele voordelen. Zo kies je zelf wat jij bij deze verzekering nodig hebt. Daarnaast kun je 24 uur per dag en zeven dagen in de week terecht bij een jurist van ARAG. Voor ieder conflict staat er een expert voor je klaar. Speelt er geen conflict, maar wil je wel graag juridisch advies? Ook dan ben je bij deze verzekering van Aegon aan het juiste adres. Je kan namelijk altijd advies krijgen van een jurist of advocaat van ARAG. Voor deze verzekering geldt geen minimale contractduur en als je de verzekering wil opzeggen, kan dat dagelijks.

Al deze voordelen komen samen in de flex rechtsbijstandverzekering van Aegon. Met deze verzekering word je bij ieder conflict bijgestaan. Alles valt in de dekking. Dat is fijn! Hierdoor krijg je ook niet te maken met onverwachte kosten bij een conflict.

Dekkingen rechtsbijstandverzekering Aegon

Voor deze rechtsbijstandverzekering van Aegon heb je de keuze uit twee basisdekkingen: Consument en Verkeer. We leggen je graag uit wat de dekkingen inhouden.

Consument

Met deze dekking ben je verzekerd van juridische hulp in situaties waarin jij als consument een jurist of advocaat zou kunnen gebruiken. Hierbij kun je denken aan een conflict over een consumentenovereenkomst. Zo’n conflict doet zich bijvoorbeeld voor als je ruzie met een verkoper hebt over een aankoop. Als het conflict over meer dan €175,- gaat, staat Aegon je bij. Ook ruzies binnen de familie of over erfrecht vallen in deze dekking. Maar het kan ook voorkomen dat er ruzie ontstaat omdat iemand anders iets van jou of jouzelf schade toebrengt. Raak je bijvoorbeeld gewond? Of maakt iemand iets van jou kapot en wil je de schade verhalen? Met deze dekking kan een jurist je bijstaan.

Deze dekking is los af te sluiten, maar kan je ook combineren met de dekking ‘Verkeer’.

Verkeer

Deze dekking vergoedt de juridische kosten als een jurist of advocaat je bijstaat bij een conflict dat in het verkeer is ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan schade die jij in het verkeer hebt veroorzaakt bij iemand anders. Maar ook als je beschuldigd wordt van letsel of overlijden na een ongeval. In zo’n strafzaak staan de juristen van ARAG voor je klaar. Ontstaat er ruzie bij de aankoop van een voertuig? Als je de motor of auto gekocht hebt met schriftelijke garantie van een BOVAG-garage of van een erkende dealer, staan de juristen je bij.

Ook deze dekking kun je los afsluiten, maar is ook te combineren met dekking ‘Consument’.

Aanvullende rechtsbijstandsverzekeringen Aegon

Naast de basisdekkingen ‘Consument’ en ‘Verkeer’ heeft Aegon ook nog aanvullende rechtsbijstandverzekeringen. Hierdoor stel je de verzekering samen die helemaal bij jou past. We vertellen je graag meer over deze aanvullende dekkingen.

Wonen

Met deze aanvullende dekking ben je verzekerd als je in een conflict terecht komt met de verhuurder over bijvoorbeeld je huurcontract. Maar ook als je een conflict hebt met een aannemer over de koop of verkoop van je woning of bij een verbouwing die niet volgens plan verloopt. Kom je in conflict met de gemeente over vergunningen? Bijvoorbeeld als je wil verbouwen of als buren een bezwaar hebben aangetekend? Ook die juridische hulp valt in deze dekking.

Deze aanvullende dekking kun je toevoegen aan je verzekering als je gekozen hebt voor de basisverzekering ‘Consument’.

Inkomen & arbeid

Met deze aanvullende dekking ben je verzekerd als je in een conflict komt dat over bijvoorbeeld een uitkering, je pensioen of een sociale voorziening gaat. Een conflict hierover kan ontstaan als je minder krijgt dan waar jij recht op hebt. Ook conflicten op het werk, bijvoorbeeld als je ontslagen wordt, vallen in deze dekking. Wanneer er een ongeluk tijdens je werk gebeurt, moet je werkgever je een schadevergoeding geven. Werkt diegene niet mee? Dan ben je verzekerd van juridische hulp.

Deze aanvullende dekking kun je toevoegen aan je verzekering als je gekozen hebt voor de basisverzekering ‘Consument’.

Fiscaal recht & vermogensbeheer

Bij deze aanvullende dekking is juridische hulp verzekerd als je in een conflict komt over belasting, toeslagen, vermogen of een echtscheiding. Heb je een conflict over een onterechte belastingaanslag, of met een effectenbemiddelaar die voor jou belegt? Dan zit je met deze dekking goed. Ook wanneer je gaat scheiden zijn goede afspraken belangrijk, maar soms lastig om samen op te stellen. Mediation staat je dan bij. Dat valt in deze aanvullende dekking. Hiervoor moet het huwelijk of geregistreerd partnerschap minimaal een jaar geduurd hebben. Ook moet je deze dekking minstens drie jaar als aanvullende dekking hebben afgesloten. Aegon vergoedt dan tot maximaal €3.000,- aan juridische kosten.

Deze aanvullende dekking kun je toevoegen aan je verzekering als je gekozen hebt voor de basisverzekering ‘Consument’.

Kosten Aegon rechtsbijstandverzekering

We vertellen je graag meer over de premie en de juridische kosten die je betaalt bij de Aegon rechtsbijstandverzekering.

Premie

Ben je geïnteresseerd in de Aegon rechtsbijstandverzekering? Dan ben je vast benieuwd naar de premie die je voor deze verzekering betaalt. Helaas kunnen we je niet zo vertellen hoeveel premie jij zou betalen. Dit hangt namelijk af van je (gezins)situatie, maar ook van de dekking of dekkingen die je wil afsluiten.

Naast de maandelijkse premie, betaal je bij Aegon eenmalige poliskosten van €6,05. Hierdoor vallen de kosten in de eerste maand van deze rechtsbijstandverzekering hoger uit. Daarna betaal je enkel nog de maandelijkse premie.

Juridische kosten

Wanneer je een advocaat of jurist nodig hebt, mag je deze persoon zelf kiezen. Dit is wettelijk vastgelegd. Wanneer je voor een jurist van ARAG kiest via Aegon, vergoedt Aegon de volledige en gebruikelijke juridische kosten. Kies je er voor om een andere jurist dan een jurist van ARAG in te schakelen? Dan hangt de vergoeding van Aegon af of het wettelijk verplicht is om een advocaat in te schakelen of niet.

Als een advocaat verplicht is, vergoedt Aegon de kosten van een advocaat tot €50.000,-. Hierin vallen de gebruikelijke, maar ook de overige kosten. Je betaalt dan geen eigen bijdrage.

Wanneer een advocaat niet verplicht is, vergoedt Aegon de kosten van een jurist of advocaat tot €6.000,- of €12.000,-. Welke vergoeding je ontvangt, kun je zelf aangeven bij het afsluiten van de Aegon rechtsbijstandverzekering. Als je aanspraak op deze vergoeding maakt, betaal je zelf wel een eigen bijdrage. Dit is een bedrag van €250,-.

Aegon rechtsbijstandverzekering vergelijken

We hopen je nu meer duidelijkheid gegeven te hebben over de rechtsbijstandverzekering van Aegon. Misschien ben je erachter gekomen dat deze rechtsbijstandverzekering precies is wat je zoekt. Maar er zijn nog veel meer aanbieders van deze verzekering. Daarom raden we je aan om rechtsbijstandverzekering te vergelijken. Daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. In onze vergelijker vul je jouw wensen en eisen in. Je ziet dan direct de goedkoopste en beste rechtsbijstandverzekering voor jouw situatie. Zo betaal je nooit teveel en heb je de dekking die het beste bij je past.

Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Veelgestelde vragen over de rechtsbijstandverzekering van Aegon

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Joke

Beantwoord door: Vincent Schokker op 18/04/2023

Bij Aegon kun je kiezen uit twee basisverzekering voor de rechtsbijstandverzekering, namelijk Consument en Verkeer. De dekking 'Verkeer' vergoedt de juridische kosten van een jurist of advocaat als je wordt bijgestaan bij een conflict dat in het verkeer is ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan schade die jij in het verkeer hebt veroorzaakt bij iemand anders. Maar ook als je beschuldigd wordt van letsel of overlijden na een ongeval. In zo’n strafzaak staan de juristen van ARAG voor je klaar. Ontstaat er ruzie bij de aankoop van een voertuig? Als je de motor of auto gekocht hebt met schriftelijke garantie van een BOVAG-garage of van een erkende dealer, staan de juristen je bij. Voor schade aan je eigen auto, kun je een autoverzekering afsluiten. Voor meer informatie is het handig om de verzekeringskaart op te vragen. Je vindt deze in onze rechtsbijstandverzekering vergelijker.

Vraag van: Shanna

Beantwoord door: Vincent Schokker op 25/04/2023

Kies je voor de rechtsbijstandverzekering van Aegon? Dan profiteer je van vele voordelen. Zo kies je zelf wat jij bij deze verzekering nodig hebt. Je kiest namelijk zelf een of twee basisdekkingen die je kunt uitbreiden met aanvullende dekkingen. Daarnaast kun je 24/7 bij een ARAG jurist terecht en voor ieder conflict zal er een expert van Aegon voor je klaarstaan. Zelfs als je geen conflict hebt, maar juridisch advies wil, kun je bij Aegon terecht. Verder geldt er geen minimale contractduur voor deze verzekering en ook is de verzekering dagelijks opzegbaar. Genoeg voordelen dus! Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Monique

Beantwoord door: Vincent Schokker op 22/04/2023

Bij het afsluiten van de Aegon rechtsbijstandverzekering, geef je aan wie je wat je (gezins)situatie is. Ben je alleen, samen met een partner, samen met kinderen of samen met een partner en kinderen. Onder kinderen worden ook kleinkinderen, adoptiekinderen, pleegkinderen en stiefkinderen verstaan. Ook inwonende ouders of grootouders of ongetrouwde familieleden zijn verzekerd. Alleen niet als je kiest om alleen jezelf te verzekeren. Ook een au-pair kan in deze verzekering vallen wanneer ze bij jullie in huis woont. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Paula

Beantwoord door: Vincent Schokker op 16/04/2023

Wanneer je een advocaat of jurist nodig hebt, mag je deze persoon zelf kiezen. Dit is wettelijk vastgelegd. Wanneer je voor een jurist van ARAG kiest via Aegon, vergoedt Aegon de volledige en gebruikelijke juridische kosten. Kies je er voor om een andere jurist dan een jurist van ARAG in te schakelen? Dan hangt de vergoeding van Aegon af of het wettelijk verplicht is om een advocaat in te schakelen of niet. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk met andere rechtsbijstandverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct goed geholpen
 • Rechtsbijstandverzekering op maat

Kies jouw rechtsbijstandverzekering!

Ontdek direct welke rechtbijstandverzekering het beste bij jou past.

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Huidige rechtsbijstandverzekering opzeggen?
  Wij kijken graag met jou naar een nieuwe rechtsbijstandverzekering! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Rechtsbijstandverzekering?
  Ben je op zoek naar de juiste rechtsbijstandverzekering? We helpen je graag met het afsluiten van jouw rechtsbijstandverzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.