Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Allrisk autoverzekering?

Ontdek wat je wilt weten over een allrisk autoverzekering

Vergelijk nu autoverzekeringen

 • Vergelijk meer dan 9 autoverzekeringen
 • Op werkdagen binnen een uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ of Allrisk)
Start vergelijken

Een goede autoverzekering? Kies voor allrisk!

Voor alle voertuigen in Nederland geldt de verplichting om WA verzekerd te zijn. WA staat voor de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering. Hiermee ben je verzekerd voor de schade die jij met jouw voertuig aan iemand anders toe richt. De schade die daarbij aan jouw voertuig ontstaat, wordt dus niet gedekt. Dit is voor vele mensen een reden om hun auto uitgebreid te verzekeren met een allrisk autoverzekering.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

WA auto-verzekering

Met een WA dekking ben je verzekerd tegen de schade die je bij anderen veroorzaakt.

Bekijk allrisk

WA+ auto-verzekering

Iets meer dan WA is de WA plus dekking. Bij deze dekking ben je verzekerd tegen de schade die je bij anderen veroorzaakt. Ook ben je verzekerd tegen schade aan je auto door natuurgeweld, brand en diefstal.

Bekijk allrisk

Allrisk auto-verzekering

Deze dekking wordt vaak gekozen voor auto’s tussen de nul en vijf jaar oud. De allrisk autoverzekering is de meest uitgebreide verzekering voor je auto. Met deze dekking ben je verzekerd tegen schades die je een ander toebrengt. Ook ben je verzekerd tegen schades aan je eigen auto.

Bekijk allrisk

Waarom een allrisk autoverzekering?

Een auto is een duur voertuig. Het is dan ook logisch dat veel mensen enorm zuinig zijn op hun auto. Als er schade aan de auto ontstaat, kunnen de reparatiekosten soms hoog oplopen. Ook kan de schade zo hoog zijn dat de auto total loss is. Dit houdt in dat je de auto niet meer kan gebruiken en dat deze vaak direct naar de sloop gaat. Het is dan uiteraard enorm vervelend als er geen kosten worden gedekt. Met een allrisk autoverzekering zijn bij schades de kosten gedekt. Je verzekeraar vergoedt dan namelijk alle schade aan je eigen auto en de schade die jij toebrengt aan iemand anders zijn auto.

Allrisk autoverzekering afsluiten

Een allrisk autoverzekering heet ook wel een WA Volledig Casco. Zodra je overweegt om een allrisk verzekering af te sluiten, worden er diverse punten bekeken. Belangrijke punten zijn de leeftijd van de auto, de waarde van de auto en het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Voor een allrisk autoverzekering betaal je uiteraard meer premie dan voor een WA verzekering. Wanneer je overweegt om een allrisk verzekering af te sluiten, bedenk dan ook of je eventuele schade zelf kan betalen of niet. Indien dit niet het geval is, is het verstandig om een allrisk verzekering af te sluiten.

Wat doen wij?

Als je graag een goede autoverzekering wilt, of wilt overstappen, dan ben je bij ons aan het juiste adres! Bij ons kan je online verzekeringen vergelijken. Je kunt dus ook autoverzekeringen vergelijken. Door verschillende verzekeringen te vergelijken, kan jij zien wat het beste bij jou en je auto past. Op deze manier vind je de beste (allrisk) dekking voor de beste prijs. Je kan de verzekering dan direct afsluiten. Dit kan je ook telefonisch doen. Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je met het maken van een vergelijking en beantwoorden vragen die je zou kunnen hebben. We hopen je snel verder te kunnen helpen!

Veel gestelde vragen over een allrisk autoverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Brechtje

Beantwoord door: Vincent Schokker op 23/08/2021

Voor een autoverzekering heb je de keuze uit een WA, WA+ of allrisk verzekering. Je bent verplicht om minimaal een WA verzekering af te sluiten. Maar hiermee ben je niet gedekt tegen schade aan je eigen auto. Heb je een nieuwe auto en ben je zuinig op je auto? Dan is allrisk het overwegen waard. Je betaalt uiteraard wel meer premie dan voor een WA verzekering, maar je bent dan ook verzekerd tegen alle schade aan je eigen auto én tegen de schade die jij toebrengt aan een ander. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Janna

Beantwoord door: Vincent Schokker op 06/08/2021

Als je een goede en passende autoverzekering wilt vinden, kun je bij ons autoverzekeringen vergelijken. Door te vergelijken vind je de beste en voordeligste autoverzekering die voldoet aan jouw wensen. Zo vind je dus ook de beste allrisk autoverzekering. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 autoverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Autoverzekering op maat

Zelf je autoverzekering samenstellen!

Rechtsbijstand, schade opzittende, ongevallen opzittende of pechhulp naar wens toevoegen aan je autoverzekering

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude autoverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude autoverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Autoverzekering zonder rijbewijs?
  Heb je nog geen autorijbewijs maar heb je wel een auto? Ook dan kunnen we je helpen met het afsluiten van je autoverzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.