Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Goedkoopste hondenverzekering vergelijken

Je hond verzekeren kan al vanaf €11,87 per maand!

Verzeker je hond, voordat het te laat is!

  • Vergelijk hondenverzekeringen op basis jouw hond!
  • Snel verzekeren? Bel ons op 035-6857888
  • Kies verzekering voor hond die bij je past!
  • Direct hondenverzekering afsluiten bij de verzekeraar!
Start vergelijken

Wij leggen je uit hoe je het beste de goedkoopste hondenverzekering kunt vergelijken. Zo zijn er een aantal belangrijke punten waarop je moet letten bij het vergelijken van de goedkoopste hondenverzekering.

Verschillende goedkope hondenverzekeringen

Hondenverzekeringen hanteren vaak een vergoedingspercentage. Sommige hondenverzekeringen hebben een lager vergoedingspercentage bij een goedkopere premie. Andere hanteren een gelijke vergoeding, maar verlagen het maximale vergoede bedrag.

Hoe dat zit bij elke verzekering vind je terug in de onderstaande tabel

Goedkoopste pakketten
OHRA basis Figo basis Reaal Dier & Zorg 50
Maximaal vergoed bedrag €2.500 €3.000 €1.500
Eigen risico 20% 50% 50%
Mogelijkheid vrijwillig eigen risico ✗ ✔ ✔

Goedkoopste hondenverzekering vergelijken

Bij het vergelijken van de goedkoopste hondenverzekering moet je zelf kijken wat het beste uitkomt in jouw situatie. In de meeste gevallen kom je uit bij de basispakketten’. Deze basispakketten verschillen enorm van elkaar. Zo heb je bij de ene verzekeraar een hoog vergoedingspercentage, maar ben je maar voor weinig dingen verzekerd. Bij andere verzekeraars is je vergoedingspercentage weer laag, maar ben je voor veel dingen verzekerd. Vergelijkdirect.com legt je uit wat hiermee bedoeld wordt.

In onze vergelijker kun je precies zien welke dekkingen je krijgt voor welke premie.

Vergoedingspercentages

Alle hondenverzekeringen hanteren een vergoedingspercentage. Dit betekent dat er een bepaald percentage van een behandeling vergoed wordt. Dit percentage is bij alle te vergelijken hondenverzekeringen maximaal 90%. Minimaal 10% betaal je dus altijd zelf mee aan een behandeling aan je hond.

Eigen risico

Op sommige behandelingen wordt er ook nog een eigen risico gehanteerd. Dit verschilt per hondenverzekering. Andere hondenverzekeringen hanteren weer een algemeen eigen risico en een vergoedingspercentage.

Vrijwillig eigen risico

Je kunt nog een stap verder gaan door een vrijwillig eigen risico te nemen. Je krijgt dan een korting op je premie, maar heb je wel een hoger eigen risico. Mocht je hond een dure behandeling nodig hebben, dan betaal je het vrijwillig- en normale eigen risico zelf mee. Mocht je een eigen risico van €100 hebben, en de behandeling kost €50 dan krijg je helaas niets vergoed.

Aanvullende dekkingen

Ook de goedkoopste hondenverzekering kun je aanvullen met extra dekkingen. Zo kun je bijvoorbeeld een crematie- of gebitsdekking afsluiten. Door je hondenverzekering te vergelijken kun je eenvoudig de beschikbare aanvullende dekkingen selecteren.

Vergelijken

Nu je alles weet waar je op moet letten, kun je nu de goedkoopste hondenverzekering vergelijken!

Veel gestelde vragen over hondenverzekeringen aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Vraag van: T. Vuurboom

Beantwoord door: Vincent Schokker op 22/05/2019

Je kunt je hond al verzekeren vanaf 11,87 per maand! De maandelijkse premie van je hondenverzekering kan nogal verschillen. Deze verschillen in de premies zijn te danken aan een aantal factoren. Ten eerste is het van belang welk geslacht je hond is. Daarnaast spelen de leeftijd, postcode, het ras, je eigen risico, de verzekeraar en de verschillende dekkingen ook nog een rol in de hoogte van je premie. Door een vergelijking te maken kun je door het invoeren van jou gegevens, en die van je hond, de verzekering vinden die het beste bij jou past! Op deze manier blijf je op de hoogte van de verschillende mogelijkheden en zul je nooit teveel betalen. Wil je precies weten welke waarde je bij diefstal vergoed krijgt? Neem dan contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!