Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Motorverzekering Consumentenbond

We zijn niet de Consumentenbond maar weten wel alles van motorverzekeringen!

Motorverzekering nodig?

 • Direct je motor verzekeren? Bel ons op 035-6857888
 • Kies de (aanvullende) dekking die bij jouw motor past!
 • In 99% directe acceptatie! Dus direct verzekerd op weg!
Start vergelijken

Motorverzekering via de Consumentenbond?

Helaas.. op dit vlak moeten we je teleurstellen maar wij helpen je wel graag verder bij je zoektocht! Je kan geen motorverzekeringen vergelijken bij de consumentenbond maar gelukkig zijn wij er voor je! Bij ons kan je motorverzekeringen van tien verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Kortom, je hebt de consumentenbond hier dus niet voor nodig.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

WA motorverzekering

De WA-motorverzekering is de goedkoopste motorverzekering die er is. Deze is bovendien verplicht voor motorbezitters. Met deze verzekering ben je gedekt voor schade die jij aan derden toebrengt. Deze verzekering dekt dus niet schade aan je eigen motor, hiervoor moet je een meer uitgebreidere motorverzekering afsluiten.

Bekijk aanvullende dekkingen

WA+ motorverzekering

De WA beperkt casco motorverzekering dekt naast schade aan derden ook veelvoorkomende schades door bijvoorbeeld storm en brand. Als je door een ongeval schade krijgt aan je motor, dan wordt dit in de meeste gevallen niet gedekt. De WA beperkt casco verzekering is niet verplicht en is iets duurder dan de verplichte WA-motorverzekering.

Bekijk aanvullende dekkingen

Allrisk motorverzekering

De Allrisk motorverzekering is de meest uitgebreide motorverzekering die er is. Met deze motorverzekering ben je verzekerd voor schade die jij aan anderen toebrengt en je bent verzekerd voor schade aan je eigen motor. Als je geen risico wilt lopen, dan is het verstandig om deze motorverzekering af te sluiten. Let op, de allrisk motorverzekering keer geen schadevergoeding uit als er sprake is van opzet of verboden middelen.

Bekijk aanvullende dekkingen

Een motorverzekering van de consumentenbond? Die bestaat helaas niet! Bij de consumentenbond worden verschillende soorten verzekeringen met elkaar vergeleken maar niet die voor je motor. Gelukkig zijn wij er! Bij ons kan je motorverzekeringen van tien verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Kortom, je hebt hiervoor de consumentenbond niet nodig.

Je motor goed verzekeren zonder consumentenbond? Zo doe je dat!

Via onze website kun je direct aan de slag. Je voert je kenteken in, je postcode, huisnumer en je geboortedatum. Heb je schadevrije jaren opgebouwd met een motorverzekering? Dan kun je die gerust gebruiken. Na het selecteren van je dekking tonen wij de verzekeraars die goed bij jouw motor passen. Zo selecteer je de verzekering die de dekking biedt die je wenst en een lage premie rekent op basis van jouw motor. Wij werken alleen met verzekeraars samen die gespecialiseerd zijn in het verzekeren van motoren, net zoals de Consumentenbond dat zou doen met bijvoorbeeld autoverzekeringen.

Bepaalt de consumentenbond je premie?

Nee, dit bepalen verzekeraars natuurlijk zelf! Soms zijn er collectiviteitskortingen die een bepaalde verzekeraar met de Consumentenbond afspreekt. Op dit moment zijn die er niet voor motorverzekeringen.

DekkingInformatie
WA

Als motoreigenaar ben je verplicht om een WA verzekering af te sluiten. Maar waarom is dat eigenlijk? Je bent verplicht om een WA verzekering af te sluiten, omdat de kosten voor de schade die jij aanricht hoog kunnen uitvallen. De overheid wil jou als particulier beschermen tegen te hoge kosten, waardoor jij nog gewoon je leven kan leiden zonder dat er een schuld van een paar ton boven je hoofd hangt. Met deze dekking ben je enkel verzekerd tegen schade aan anderen, schade aan je eigen motor wordt niet vergoed. Daarom is dit een goedkopere motorverzekering

WA+ (beperkt casco)

Met een WA+ (beperkt casco) dekking ben je net wat beter verzekerd dan met een WA dekking. Zo verzekert deze dekking ook het volgende:

 • Diefstal, braak, joyriding
 • Natuurschade
 • Schade door botsingen met dieren
Allrisk (volledig casco)

Met een allrisk motorverzekering profiteer je van alle dekkingen van de WA en WA+ motorverzekeringen. Daarbij ben je verzekerd tegen schade aan je eigen motor. Dit is dan ook geen goedkope motorverzekering, maar wel een uitgebreide! 

Aanvullende dekkingen

Ook aanvullende dekkingen kunnen de prijs van de premie veranderen. Hieronder kan je er meer over lezen.

 • Schade Verzekeringen Opzittenden: Deze dekking vergoed letsel- en materiële schade. De schade wordt voor zowel de bestuurder als de bijrijder vergoed.
 • Ongevallen Verzekering Opzittenden: Deze dekking is te vergelijken met de Schade Verzekeringen Opzittenden. Er is wel een verschil. Bij deze dekking een eenmalig vast bedrag wordt uitgekeerd als jij en/of je bijrijder invadiliteit oploopt. Ook als jij of hij komt te overlijden.
 • Rechtsbijstand: Juridische hulp voor schadegevallen waar niet duidelijk is wie de schade moet vergoeden.
 • Winterstop: Een korting van 10 tot 15 procent op je premie. Een winterstop houdt in dat je de keuze maakt niet op je motor te rijden in de winterperiode. Ook moet de motor keurig geparkeerd staan in een (overdekte) stalling. Overige dekkingen in deze periode blijven wel gewoon van kracht.
 • Meeverzekeren accessoires: Je accessoires zoals een helm of motorkleding meeverzekeren. Ook navigatiesystemen en zadeltassen vallen hier vaak onder.

Overige factoren

Tot slot zijn de volgende factoren ook belangrijk:

DekkingInformatie
Schadevrije jaren

De premie van je verzekering is onder andere gebaseerd op het aantal schadevrije jaren. Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt. Sommige verzekeraars maken het mogelijk om je opgebouwde schadevrije jaren van je autoverzekering, over te zetten op je goedkope motorverzekering. Dit kan een hoop geld schelen!

Postcode

Het is nu eenmaal zo dat er in sommige postcodes meer motoren worden gestolen, of dat er meer schade wordt gereden. In dat geval past de verzekeraar de premie hierop aan. Woon je in een postcode waar weinig motoren worden gestolen en waar weinig schade wordt gereden, betaal je een lager premie. Woon je juist in een postcode waar er meer schade wordt gereden, of waar meer motoren worden gestolen, betaal je meer premie.

Soort motor

Een motor met een dure nieuwwaarde is duurder in premie dan een motor met een lage nieuwwaarde. De vervanging voor een duurdere motor is immers duurder. Daarbij zijn motoren met veel vermogen ook duurder in de premie, je kunt namelijk meer en sneller schade toebrengen. Als je een goedkope motorverzekering wil, kies je over het algemeen voor een minder uitgebreide dekking of een goedkopere motor.

Samengevat, om de juiste verzekering voor je motor te vinden kun je niet bij de Consumentenbond terecht. Wel kunnen wij je direct verder helpen doordat je zelf via onze website aan de slag kunt! Je kunt je motorverzekering zelfs direct online afsluiten! Heb je hulp nodig? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 144 motorverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct je motor verzekeren
 • Breid je motorverzekering uit met aanvullende dekking

Zelf je motorverzekering samenstellen!

Kies zelf je aanvullende dekkingen zoals ongevallen opzittenden, rechtsbijstand en pechhulp!

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Veel gestelde vragen over motorverzekeringen aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: H. Swinkels

Beantwoord door: Bart Houtman op 31/05/2019

Wij vergelijken motorverzekeringen op basis van het eigen risico, de dekking en de prijs per maand. Omdat we meerdere verzekeraars vergelijken, kan je in een oogopslag zien wat de verschillen zijn en welke verzekering het beste past bij jou. Je kan bovenaan de pagina zelf een vergelijking maken. Kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op! Je kan ons bereiken via de chat, WhatsApp en telefonisch via 035- 6857888