Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Verzekering voor ongelukkige Drone-piloten beschikbaar bij Aegon

Overigen
author's photo

Bart Houtman

Auteur
Leestijd ca. 2 min  •  07-04-2015

Auteur Leestijd ca. 2 min  •   07-04-2015

Auteur  •  Leestijd ca. 2 min  •  07-04-2015


Goed nieuws voor Drone-bezitters, want Aegon biedt een verzekering aan speciaal voor mensen die over een Drone beschikken. De verzekering van Aegon biedt dekking bij Drones die maximaal 25 kilo wegen. De verzekerde moet zich wel houden aan de wettelijke regels rond modelvliegen. Mocht dit niet gebeuren, dan wordt de Drone niet gedekt door de verzekeraar.

Het gebruik van Drones

Voor nog geen 50 euro heb je al een Drone tot jouw bezit, en deze Drones worden voor verschillende gelegenheden gebruikt: van professioneel tot recreatief gebruik. Het gebruik van Drones door professionals heeft in ons land strenge eisen. Wanneer je wordt betaald om een Drone te bedienen, moet je een speciale opleiding hebben gevolgd om dit te mogen doen. Voor hobbyisten is er geen speciaal certificaat nodig om te mogen vliegen. Deze hobbyisten dragen flink bij aan een explosieve groei van de vliegende objecten. Volgens verzekeraar Aegon komen er in Europa maandelijks 20.000 Drones bij, terwijl er in ons land al meer dan 70.000 Drones rondvliegen.

Nieuwe ‘piloten’ nauwelijks op de hoogte van de regels

Veel mensen die net een Drone aangeschaft hebben, zijn nog onbekend met de regels rondom het vliegverkeer in hun land. Ook hebben zij vaak nog te weinig controle over het apparaat om het veilig in te zetten. Zo gebeurde laatst in Londen bijna een ongeluk, omdat een passagiersvliegtuig bijna in botsing kwam met een Drone. In ons land moest eerder al een traumahelikopter uitwijken voor een Drone. Deze Drone bleek van een hobbyist te zijn die het ongeval wilde filmen.

Professioneel of recreatief gebruik?

Er gelden een aantal belangrijke verschillen tussen professioneel en recreatief gebruik. Voor professioneel gebruik moet de piloot over een vergunning beschikken en dient de piloot een speciale verzekering hiervoor af te sluiten. Bij mensen die het apparaat recreatief gebruiken hoort een ongeval onder de aansprakelijkheidsverzekering te vallen, hoewel veel verzekeraars nog geen dekking bieden voor een speciale situatie als deze.