Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Waarom het steeds moeilijker wordt om een brommobiel te verzekeren (en hoe je het oplost)!

donderdag 19 september 2024 | Kartikey Watts

Het verzekeren van een brommobiel klinkt simpel, maar kan in de praktijk behoorlijk ingewikkeld zijn. Verzekeraars vinden het risico van het verzekeren van een brommobiel vaak te hoog vanwege de relatief hoge schadelast die deze voertuigen veroorzaken. Toch is het cruciaal om je brommobiel goed te verzekeren. Gelukkig zijn er manieren om dit probleem te omzeilen en de juiste, voordelige brommobielverzekering te vinden.

Meerdere brommobielen geparkeerd in een rij in Nederland.

Waarom is het moeilijk om een brommobiel te verzekeren?

Brommobielen zoals de Opel Rocks-E, Ligier, Carver, of Biro vallen in een categorie die door veel verzekeraars als risicovol wordt gezien. Dit komt doordat bestuurders van brommobielen vaker betrokken raken bij ongevallen. Bovendien zijn de reparatiekosten bij schade vaak hoog, wat de verzekeringsmaatschappijen voorzichtiger maakt. Vooral jonge bestuurders, zoals 16-jarigen die net hun rijbewijs hebben gehaald, worden als risicogroep gezien. Hierdoor kan het voor jongeren extra lastig zijn om een verzekering te vinden.

Speciale afspraken met verzekeraars voor brommobielen

Gelukkig zijn er oplossingen. Door samen te werken met verzekeraars zoals ENRA, a.s.r., en Unigarant, is het mogelijk om vrijwel elke brommobiel te verzekeren, ongeacht de leeftijd van de bestuurder. Deze verzekeraars bieden speciale polissen aan die zijn afgestemd op de behoeften van brommobielrijders. Of je nu op zoek bent naar een basis WA-verzekering of een uitgebreide allrisk dekking, er zijn verschillende opties beschikbaar.

Hoe jongeren een brommobiel kunnen verzekeren

Voor 16-jarigen is het vaak nog moeilijker om een verzekering af te sluiten vanwege hun gebrek aan rijervaring. Verzekeraars hanteren vaak hogere premies, een hoger eigen risico of weigeren soms zelfs de aanvraag. Bij sommige verzekeraars waarmee wij samenwerken, zoals ENRA, kunnen jonge bestuurders echter alsnog verzekerd worden, vaak met een aangepast eigen risico. Dit zorgt ervoor dat jongeren op een veilige en verantwoorde manier de weg op kunnen.

Welke dekking past bij jou? tips voor brommobiel verzekeringen

De dekking die je kiest, bepaalt grotendeels de hoogte van je premie. Een WA-verzekering is de goedkoopste optie en dekt alleen schade die je aan anderen veroorzaakt. Wil je echter ook je eigen brommobiel verzekeren tegen diefstal of eigen schade, dan kun je kiezen voor WA+ of allrisk. Denk goed na over wat voor jou belangrijk is. Rij je veel kilometers of parkeer je je brommobiel vaak op straat? Dan kan een uitgebreidere dekking een verstandige keuze zijn.

Brommobiel verzekeren moeilijk?

Wij verzekeren iedere brommobiel en berekenen snel jouw premie. Ook jonge bestuurders helpen we graag op weg. We vergelijken de opties en helpen je aan een goedkope brommobielverzekering. Wil je dus snel je brommobiel verzekeren?

Start met brommobielverzekeringen vergelijken!