Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Waarom veel ondernemers geen allrisk verzekering kiezen – en de risico’s

maandag 21 oktober 2024 | Kartikey Watts

Veel ondernemers maken gebruik van zakelijke autoverzekeringen om hun bedrijfswagens te beschermen. Toch blijkt dat ongeveer 20% van deze ondernemers geen allrisk verzekering kiest. Dit kan hen in de toekomst financieel in de problemen brengen. Ondanks de beschikbare verzekeringsopties, kiezen ze vaak voor een basisdekking, wat grote risico’s met zich meebrengt.

Wat zijn de risico’s van een basisdekking?

Een allrisk autoverzekering biedt uitgebreide bescherming tegen schade, wat essentieel is voor bedrijven. Ondernemers die alleen een basisdekking kiezen, kunnen voor onverwachte kosten komen te staan bij schade, verlies of diefstal van hun auto. Zonder allrisk dekking kan het verlies van een voertuig leiden tot financiële problemen en stilstand van bedrijfsactiviteiten.

Een ondernemer met een gefinancierde auto die betrokken raakt bij een ongeluk zonder allrisk dekking, moet de reparatiekosten zelf betalen. Dit kan onverwacht hoge uitgaven betekenen, wat de financiële situatie van het bedrijf kan verstoren, vooral als het voertuig essentieel is voor het werk.

Cijfers en trends in zakelijke verzekeringen

Uit recent onderzoek blijkt dat van de laatste 500 zakelijke autoverzekeringen, 38% van de voertuigen gefinancierd is. Ongeveer 20% van deze ondernemers kiest echter geen allrisk dekking. Dit laat zien dat veel ondernemers risico lopen door te kiezen voor een basisdekking.

Ook bij personenauto’s zien we deze trend terug. Veel mensen financieren hun auto of nemen een leasecontract, maar laten de allrisk verzekering vaak achterwege, wat onverwachte kosten kan veroorzaken bij schade of diefstal.

Gevolgen voor bedrijven

Het kiezen voor een basisdekking kan leiden tot aanzienlijke kosten voor bedrijven. Ondernemers zonder allrisk verzekering moeten bij schade of diefstal vaak zelf opdraaien voor de kosten. Dit kan niet alleen de financiële gezondheid van het bedrijf schaden, maar ook de reputatie als afspraken niet kunnen worden nagekomen.

In een competitieve markt is het cruciaal dat bedrijven goed voorbereid zijn op onvoorziene gebeurtenissen. Een goede autoverzekering is niet alleen een kwestie van geld besparen, maar ook van vertrouwen en bedrijfscontinuïteit.

Wat kun je doen?

Het is verstandig om jouw zakelijke autoverzekeringen regelmatig te vergelijken en te overwegen welke dekking het beste bij jouw bedrijfsvoertuigen past. Zorg dat je niet onnodig risico’s neemt door alleen voor een basisdekking te kiezen. Wil je meer weten over de beste zakelijke autoverzekering voor jouw bedrijf?

Vergelijk zakelijke autoverzekeringen en bescherm je bedrijf

Vergelijk direct allrisk autoverzekeringen en ontdek welke dekking het beste past bij jouw bedrijfsvoertuigen. Neem contact met ons op als je vragen hebt over het kiezen van de juiste dekking. We helpen je graag met een passende oplossing!