Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Dierenverzekering nodig?

Goed je dier verzekeren begint bij goed vergelijken!

Vergelijk snel 29 huisdierenverzekeringen

 • Je dier verzekeren zoals jij het wilt
 • Kies de dekking die bij jouw huisdier past!
 • Direct online afsluiten bij de verzekeraar!
Start vergelijken

Waar heb ik een dierenverzekering voor nodig?

Natuurlijk hoop je dat je huisdier nooit ziek wordt of een ongeluk krijgt. Toch is de kans groot dat je een keer naar de dierenarts moet met je hond of kat. Volgens het RIVM hebben honden en katten het meest last van schimmelinfecties, spoelwormen en bacteriën. Daarnaast zit ook bij dieren een ongeluk in een klein hoekje. Het behandelen van een gebroken poot, open wond of een ingeslikt speeltje loopt aardig in de kosten! Wil je er zeker van zijn dat je de medische zorg voor je hond of kat kunt betalen dan is een huisdierenverzekering voor je hond of kat geen overbodige luxe!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Dekkingen dierenverzekering

Wanneer je een huisdierenverzekering gaat afsluiten, heb je de keuze om een basisverzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen. De maandelijkse premie die je moet betalen voor jouw hond of kat is onder andere afhankelijk van het ras, de leeftijd, je postcode en het geslacht. Daarnaast wordt de premie hoger naarmate je een uitgebreider pakket met meer dekkingen kiest. Bekijk dus goed naar de mogelijke dekkingen en of je hier wel of geen gebruik van denkt te maken!

Bekijk alle dekkingen

Je bent al verzekerd v.a. €9,37 per maand!

De premie hangt af van onder andere het ras, de leeftijd en het geslacht van je huisdier. Daarnaast hangt je premie ook af van de dekkingen die jij wilt hebben, het vergoedingspercentage, het eigen risico en het maximaal te verzekeren bedrag. We zullen je hieronder uitleggen welke zaken van invloed zijn op je premie en waarom dit zo is. Uiteraard kun je bij het maken van een vergelijking exact zien welke premie je betaald, waarvoor je huisdier is verzekerd en hoe hoog het vergoedingspercentage + eigen risico is.

Bekijk hoe hoog je premie is

Tips voor het afsluiten van je huisdierenverzekering

We hebben een aantal handige tips gevonden die we graag met je delen voordat je een huisdierenverzekering afsluit! Hiermee kun je zelf aan de slag om zelf je dierenverzekering te kunnen vergelijken en af te sluiten. Heb je meer informatie nodig of wil je hulp en advies? Neem dan contact met ons op via chat, telefoon of WhatsApp (035-6857888).

Bekijk alle tips

Dekkingen dierenverzekering

Er zijn meerdere aanvullende dekkingen die extra uitleg nodig hebben. In onderstaande tabel kun je per behandeling zien of er en dekking voor bestaat! Let op! De vergoeding verschilt per dierenverzekering en per huisdier. Je dier verzekeren kan dus volledig op maat!

BehandelingOmschrijving
Acupunctuur

Middels naalden worden bepaalde energiën van je huisdier in balans gebracht. Het is een oude Chinese traditie.

Bloedonderzoek

Zodra je huisdier ziek is, wordt er via bloedonderzoek gekeken wat er aan de hand is.

BuitenlanddekkingAls je met je huisdier op vakantie gaat, wil je natuurlijk dat je huisdier ook in het buitenland is verzekerd. Over het algemeen valt de dierenarts voor je huisdier onder de basisverzekering, maar niet alle behandelingen zijn gedekt in het buitenland. Je kunt een aanvullende dierenverzekering afsluiten voor je huisdier, waarmee je huisdier in Europa, en soms in de hele wereld is gedekt. Sommige dierenverzekering bieden ook een tijdelijke reisverzekering voor je huisdier aan.
Castratie / sterilisatie

Vergoedt (gedeeltelijk) de kosten voor de castratie of sterilisatie van je huisdier. 

Chemo- en radiotherapie

Mocht de dierenarts vormen van kanker vaststellen bij je huisdier, kan de verzekeraar behandelingen (gedeeltelijk) vergoeden. Vormen van kankerbehandelingen bij huisdieren zijn chemo- en radiotherapie. 

Consult dierenarts

Een bezoekje aan de dierenarts valt binnen de dekking. Dit houdt in dat het tarief van het consult vergoed wordt, maar niet alle behandelingen, deze kunnen weer in extra pakketten zitten!

Consult specialist

Mocht de dierenarts je doorverwijzen naar een specialist, dan zijn de kosten van het consult van de specialist gedekt.

CrematieHelaas zal het moment ooit aanbreken dat je huisdier komt te overlijden. Na jaren van vriendschap moet je plots afscheid nemen. Met de crematiedekking hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken over de crematie en het vervoer er naartoe. Dit zal worden geregeld door de dierenverzekeraar. Bij het dierenverzekering vergelijken kun je aangeven dat je deze aanvullende dekking in je pakket wil hebben.
CT scan

Met de CT scan kan de dierenarts afwijkingen in het lichaam van je huisdier vinden. Tumoren, herseninfarcten, botbreuken en afwijkingen aan bloedvaten kunnen hiermee gevonden worden.

ECG

Een ECG is een hartfilmpje. Mocht je huisdier kwalen vertonen dan kan via dit middel het hart bekeken worden.

Echoscopie

Met deze techniek worden de organen van je huisdier op een monitor in beeld gebracht. Hiermee kan een eventuele oorzaak van een ziektebeeld herkend worden.

Fysiotherapie

Heeft je huisdier een ongeluk gehad, of is er iets anders aan de hand? Met de dekking fysiotherapie wordt je huisdier geholpen om weer normaal door het leven te gaan. 

GebitsbehandelingKatten en honden moeten geregeld naar de dierenarts gaan om geholpen te worden met hun gebit. Gebitsreiniging is belangrijk om slechte adem, gaatjes en tandsteen te voorkomen. Een dierenverzekering vergelijken is belangrijk om deze kosten te kunnen dekken. De kosten kunnen anders hoog oplopen.
Gedragstherapie

Het kan gebeuren dat je huisdier agressief is naar andere huisdieren of mensen. Ook kan het gebeuren dat je huisdier vernielingen veroorzaakt, of dat je hond extreem veel blaft. In dit soort gevallen kan een gedragstherapeut een oplossing bieden. 

Heup en ellenbogen

Mocht de dierenarts een aandoening vaststellen aan de heup of ellebogen, dan vergoedt de verzekeraar (gedeeltelijk) bij een aanvullende dekking de kosten van de behandeling.

Homeopathie

Bij deze behandeling krijgt je huisdier een verdunde versie van de ziektestoffen in het lichaam via een prik. De gedachte bestaat dat hiermee antistoffen aangemaakt kunnen worden welke moeten resulteren in genezing. 

IdentificatiechipAlle dierenverzekeraars eisen dat je huisdier is voorzien van een chip. Per dierenverzekeraar verschilt het of het plaatsen van de identificatiechip wordt vergoed. Petplan en OHRA zijn verzekeraars die het plaatsen van een identificatiechip vergoeden.
Inslapen

Mocht het zover komen dat je hond of kat ernstig zal gaan lijden, dan zijn de kosten van het laten inslapen gedekt.

MRI scan

Net als bij mensen kan jouw huisdier via een MRI scan van binnen helemaal bekeken worden.

Narcose / operaties

Mocht je huisdier geopereerd moeten worden, dan worden de kosten van de operatie vergoedt. Uiteraard ook de kosten om je huisdier te laten slapen, de narcose. 

Ontlastingonderzoek

Zodra je huisdier ziek is, wordt er via ontlastingonderzoek gekeken wat er aan de hand is. 

Plaatsen chip

Vergoedt (gedeeltelijk) de kosten van het plaatsen van een identificatiechip. De identificatiechip wordt geplaatst door de dierenarts en dient te voldoen aan de ISO-standaard.

Reisverzekering

Met de reisverzekering verzeker je je huisdier ook voor (noodzakelijke) medische kosten in het buitenland.

Röntgenologie

Net als bij mensen kunnen honden en katten via een röntgenfoto goed van binnen bekeken worden.

Vaccinaties

Vergoedt (gedeeltelijk) de kosten van de vaccinaties van je huisdier. Vaccinaties helpen ziekten en infecties te voorkomen. 

Maandpremie van jouw dierenverzekering

Hieronder zie je waarop de maandpremie van elke dierenverzekering is gebaseerd en hoe deze wordt berekend!

VariabeleOmschrijving
Vergoedingspercentage

Na een medische behandeling worden niet alle kosten gedekt. Hoeveel je precies moet betalen, hangt af van de hoogte van het vergoedingspercentage. Dit percentage kan uiteenlopen van 50% tot 90%. Een dierenverzekering vergelijken helpt je met het vinden van de dierenverzekering met de laagste premie.

Maximaal verzekerd bedrag

Je gekozen dierenverzekeraar verzekert je kosten tot een bepaalde hoogte. Bij hogere kosten moet je dit uit eigen zak bijbetalen. Het maximaal te verzekeren bedrag kan verschillen van €1.500,- tot €5.000,-.

Ras

Het ras bepaalt voor een groot gedeelte de hoogte van je maandpremie van je huisdierverzekering. Veel verzekeraars baseren de premie op het gewicht van het huisdier. Hoe groter het ras, des te hoger je maandpremie. 

Leeftijd

De leeftijd op het moment van afsluiten van je huisdierenverzerzekering heeft invloed op je maandpremie. Jongere honden en katten hebben relatief gezien minder medische behandelingen nodig dan oudere honden en dieren. Hierdoor geldt: hoe jonger het huisdier, des te lager de maandpremie.

(Vrijwillig) eigen risico

De hoogte van het eigen risico is van belang voor de hoogte van je premie. Wil je een goedkope dierenverzekering, dan zal je een zo hoog mogelijk eigen risico moeten kiezen.  Naast het standaard eigen risico kun je bij sommige verzekeraars ook een vrijwillig eigen risico kiezen. Let wel op want hoe hoger het eigen risico, hoe hoger het bedrag is dat niet is verzekerd en je dus zelf dient te betalen wanneer je je huisdier laat behandelen.

Aanvullende dekkingen afsluiten?

Zoekers naar de goedkoopste dierenverzekering zullen ook geen aanvullende dekkingen moeten afsluiten. Elke aanvullende dekking neemt extra kosten met zich mee. Om die kosten te vermijden, moet je de aanvullende dekkingen simpelweg niet afsluiten. Zonder aanvullende dekkingen heb je een goedkope dierenverzekering.

Tips bij dier verzekeren!

Hier zijn nog enkele tips die handig kunnen zijn voordat je een huisdierenverzekering afsluit:

 • Bedenk van tevoren welke medische behandelingen jouw hond of kat nodig zou kunnen hebben. Op basis hiervan bepaal je de dekkingen die je in je dierenverzekering wil hebben
 • Bekijk de aanvullende dekkingen goed door. Sommige aanvullende dekkingen bevinden zich al in het pakket van een verzekeraar. Dan hoef je deze niet apart af te sluiten
 • Sluit een crematiedekking af als je huisdier al op oudere leeftijd is
 • Bepaal het vergoedings- en eigen risicopercentage op basis van de gezondheid van je hond. Het kan je veel premie of kosten besparen
 • Een identificatiechip is verplicht. Bij de meeste verzekeraars mag de chip worden geplaatst bij het eerstvolgende dierenartsbezoek, maar niet bij alle.
 • Bekijk de voorwaarden goed door per verzekeraar

Start met een vergelijken – kies een dierenverzekering op maat!

Ben je op zoek naar een goede huisdierenverzekering voor je hond of kat? Op Vergelijkdirect.com kun je gemakkelijk en snel een vergelijking tussen alle grote dierenverzekeraars maken om deze vervolgens online af te sluiten. Dit helpt je om een dierenverzekering af te sluiten die naadloos op je wensen aansluit.

Veel gestelde vragen over dierenverzekeringen aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: D. van Woensel

Beantwoord door: Bart Houtman op 19/06/2019

Veel mensen vragen zich af of een identificatiechip verplicht is als je een dierenverzekering wilt afsluiten. Alle dierenverzekeraars verplichten het plaatsen van een identificatiechip. Sommige verzekeraars eisen dit voordat het huisdier wordt verzekerd, en andere verzekeraars eisen dat de chip tijdens het eerste dierenartsbezoek wordt geplaatst. Je dier verzekeren zonder chip kan dus wel maar let dus goed op de spelregels! Om je te helpen met het kiezen van een dierenverzekering die wel of geen verplichting hebben tot het plaatsen van een identificatiechip vooraf, kun je contact met ons opnemen via chat, telefoon of WhatsApp (035-6857888).

Vraag van: A. Arendsen

Beantwoord door: Bart Houtman op 19/06/2019

De kosten van een dierenverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren. Er zijn verschillende soorten dekkingen waar de premie op is gebaseerd maar de basisverzekering voor je huisdier is afhankelijk van het gewicht, ras en leeftijd van je huisdier. Daarnaast hanteren sommige verzekeraars ook andere premies per postcodegebied. Het is goed om te kijken welk risico je zelf kunt dragen en welk risico je wilt verzekeren! Uiteraard helpen we daarbij graag via chat, telefoon of WhatsApp (035-6857888).

Vraag van: C. Cynthias

Beantwoord door: Bart Houtman op 19/06/2019

Er zijn mogelijkheden om een ziek huisdier alsnog te verzekeren maar behandelingen die voortvloeien uit de huidige ziekte zijn uitgesloten van dekking! Bij het afsluiten van de dierenverzekering wordt namelijk gevraagd naar de gezondheid van je huisdier. Ziektes en aandoeningen op het moment van afsluiten worden als uitsluiting op de polis gezet. Hierdoor is het dus altijd verstandig om direct bij aanschaf je huisdier te verzekeren en niet te wachten tot het wat mankeert. Heb je meer informatie nodig over het wel of niet verzekeren van je zieke huisdier? Neem dan contact met ons op via chat, telefoon of WhatsApp (035-6857888).

Vraag van: N. Ikolaos

Beantwoord door: Bart Houtman op 19/06/2019

Het maximaal verzekerde bedrag geeft aan voor hoeveel geld je je hond of kat mag laten behandelen van de verzekeraar. Meestal is dit een bedrag per jaar en varieert per verzekeraar. De meeste dierenverzekeringen hanteren een maximaal verzekerd bedrag van €2.500,- tot €5.000,- per jaar. Wil je meer informatie over het maximaal verzekerd bedrag? Neem dan contact met ons op via chat, telefoon of WhatsApp (035-6857888).

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 29 dierenverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • De beste zorg voor je huisdier
 • Dierenverzekering op maat

Zelf je dierenverzekering samenstellen!

Kies zelf welke dekkingen je belangrijk vindt! Verzeker fysiotherapie, inentingen en vele andere behandelingen!

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Wat doen wij nog meer?

 • Oude dierenverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude dierenverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Ras of kruising?
  Wij kunnen alle honden- en kattenrassen verzekeren. Ook wanneer deze niet in onze vergelijker wordt getoond. Neem in dat geval contact met ons op!
 • Profiteren van nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.