Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Motor met 3 wielen verzekeren?

Verzeker je Trike of MP3 gemakkelijk zelf online!

3 wieler motor verzekeren?

  • Hulp bij 3 wieler verzekeren? Chat, bel of Whatsapp 035-6857888!
  • Wij bieden een 3-wieler-verzekering op maat
  • Je kunt direct verzekerd de weg op
  • Kies zelf je dekking (WA, WA beperkt Casco of Allrisk
Start vergelijken

Heb je een 3 wieler motor?

Het verzekeren van een motor met 3 wielen is lastiger dan je denkt! Niet alle verzekeringsmaatschappijen accepteren deze voertuigen of hanteren verzwarende voorwaarden. Wij zijn gespecialiseerd in het verzekeren van motoren met 3 wielen en hebben afspraken met verzekeraars. Zo kunnen we je de laagst mogelijke premie en de beste dekking aanbieden!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Motor met 3 wielen? Trike of MP3!

De Trike en MP3 zijn beiden een gemotoriseerd driewielig voertuig.

Trike

Een trike is een motor met twee wielen achter en één wiel voor. Er zijn twee soorten trikes: De driewielige bromfiets en het driewielige motorrijtuig.

De Trike motor mag alleen op de weg als het minimaal 50 km per uur kan en op de autosnelweg minimaal 60 km per uur. Bij dit driewielige motorrijtuig is de minimale leeftijd 18 jaar. Er mag mee gereden worden als je een rijbewijs A hebt. Bij een B-rijbewijs mag je het driewielig motorrijtuig besturen als je je rijbewijs vóór 19 januari 2013 hebt behaald. Tijdens het rijden met deze Trike heb je een helm op, alleen als de trike veiligheidsgordels heeft is net als bij een driewielige bromfiets een helm niet verplicht. Je kunt een Trike bij de meeste verzekeraars als motor verzekeren. Onze motorverzekering vergelijken laat je precies zien bij welke verzekeraar en voor welke premie je jouw trike kunt verzekeren!

De bromfietsvariant kun je gewoon verzekeren met een bromfietsverzekering. Om de driewielige bromfiets te mogen rijden heb je een bromfietsrijbewijs nodig. De minimale leeftijd om een bromfietsrijbewijs te mogen halen is 16 jaar of ouder. Tijdens het rijden met de Trike ben je verplicht om een helm te dragen. Als de driewielige bromfiets veiligheidsgordels heeft, dan is een helm niet verplicht. De maximumsnelheid van de Trike bromfiets is 45 km per uur.

MP3

De MP3 motor is net als de Trike een driewielig motorrijtuig. Maar de MP3 motor heeft twee banden voor en 1 band achter. De minimale leeftijd om op de MP3 te mogen rijden is 18 jaar. Een rijbewijs A is nodig om met de MP3 de weg op te mogen. Wanneer rijbewijs B is behaald voor 19 januari 2013, is een rijbewijs B genoeg om een MP3 te mogen besturen. Een helm is verplicht bij de MP3 driewielige motor.

Hoe kun je het beste jouw Trike of jouw MP3 verzekeren?

Het verzekeren van een motorrijtuig op kenteken is verplicht. Dit geldt dus ook voor je 3-wieler met kenteken! Door verschillende omstandigheden kan er altijd iets gebeuren met jouw voertuig of, door jouw toedoen, met een medeweggebruiker. Dan is het prettig om te weten dat je goed verzekerd ben. Er zijn verschillende dekkingen waaruit je kan kiezen.

De WA verzekering is verplicht in Nederland. Deze verzekering dekt de schade die door jouw toedoen is veroorzaakt aan een ander. Wel belangrijk om te weten is dat de schade aan je eigen voertuig hierbij niet gedekt wordt. Wanneer je op zoek bent naar een verzekering met meer dekking dan is de Allrisk-verzekering iets voor je. De Allriskverzekering dekt niet alleen de schade van het andere voertuig maar ook de schade aan jouw eigen driewielig motorrijtuig. Je kunt ook kiezen voor wa+ (ook wel beperkt casco genoemd). Je bent dan niet verzekerd voor je eigen schade na een ongeval maar wel voor stormschade, brandschade en diefstal. Wil je exact weten hoeveel premie je moet gaan betalen? Maak dan snel zelf een berekening via onze vergelijker!