Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Univé woonverzekering

Verzeker jouw woning goed.

Vergelijk nu woonverzekeringen

 • Vergelijk Univé met 9 andere woonverzekeringen!
 • Extra korting bij elke extra verzekering!
 • Hulp nodig? Chat, bel of WhatsApp ons op 035-6857888!
Start vergelijken

Univé woonverzekering

Je woning is een kostbaar bezit. Schade door bijvoorbeeld brand, storm, bliksem of ander natuurgeweld kan flinke kosten met zich meebrengen. Om je tegen deze kosten te beschermen, kun je een opstalverzekering afsluiten. Dit heet ook wel een woonverzekering. Hiermee is je huis en alles dat eraan vastzit verzekerd tegen schade. Met de Univé woonverzekering kun je jouw huis beschermen tegen schade. We vertellen je graag meer over de dekkingen en voordelen, het eigen risico en hoe je Univé vergelijkt.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Basisdekkingen Univé

Schade aan je woning wordt door de Univé woonverzekering vergoed of hersteld als je een van de twee basisdekkingen hebt gekozen. Je hebt de keuze uit 'basis' en 'allrisk'. Met basis ben je al goed verzekerd tegen schade. Maar met allrisk ben je net wat uitgebreider verzekerd. Ook schades die je per ongeluk zelf veroorzaakt, worden dan vergoed.

Bekijk meer

Aanvullende dekkingen

Met de allrisk basisdekking is ruitschade standaard meeverzekerd. Als je voor de basisdekking 'basis' gekozen hebt, kun je ruitschade aanvullend verzekeren. Verder kun je een Veilig Wonen-abonnement afsluiten. Hiermee verzeker je professionele hulp om schade aan je woning te voorkomen. Verder wordt een woonverzekering vaak gecombineerd met een inboedel-, aansprakelijkheids- of rechtsbijstandverzekering.

Bekijk meer

Univé woonverzekering vergelijken

Naast Univé zijn er nog veel meer aanbieders van een opstal- of woonverzekering. Daarom raden we je aan om woonverzekeringen te vergelijken. Via onze handige, online vergelijker kun je Univé vergelijken met negen andere woonverzekeringen. Zo vind je altijd de beste woonverzekering.

Bekijk meer

Voordelen woonverzekering Univé

De Univé woonverzekering beschermt je tegen hoge kosten na schade aan je woning. Deze verzekering heeft allerlei voordelen voor je. Zo heeft Univé een garantie tegen onderverzekering. Dit betekent dat je in geval van schade ook de werkelijke kosten van de schade vergoed krijgt. Bij schade kun je ook direct op hulp van deze verzekeraar rekenen. Je hoeft dan geen eigen risico te betalen.

Een aantal zaken zijn standaard verzekerd. Het gaat om cyberhulp en schade aan je zonnepanelen of laadpalen. Zonnepanelen en laadpalen zijn verzekerd voor schade na brand of storm. Maar ook voor schade door hagel en bliksem. Verder is diefstal ook verzekerd.

Heb je meerdere verzekeringen bij Univé? Dan heb je een pakketverzekering. Voor iedere verzekering die je extra afsluit, krijg je 1% korting op alle premies. Deze korting kan oplopen tot 10%. Dat is fijn!

Basisdekkingen Univé woonverzekering

Schade aan je woning wordt door Univé vergoed of hersteld. Je kunt kiezen uit twee basisdekkingen, namelijk ‘basis’ en ‘allrisk’. We vertellen je graag wat deze dekkingen inhouden.

Basis

Een aantal zaken zijn standaard verzekerd, omdat ze in de basisdekking vallen. Uiteraard is je woning verzekerd bij schade die ontstaat door storm of brand. Maar ook door inbraak of een aanrijding. Verhuur je jouw huis tijdelijk, bijvoorbeeld via Airbnb? Ook dan geldt deze basisdekking. Verder zijn zonnepanelen of laadpalen verzekerd. Ook betaal je standaard geen eigen risico.

Allrisk

Wil je meer dan de basisdekking? Dan kun je voor deze uitgebreidere dekking kiezen. Hiermee ben je standaard verzekerd voor ruitbreuk in je woning. Dit houdt in dat glas of kunststof ruiten verzekerd zijn. Daarnaast ben je met allrisk verzekerd als je per ongeluk zelf schade toebrengt aan je woning.

Aanvullende dekkingen woonverzekering Univé

Een woon- of opstalverzekering wordt vaak afgesloten in combinatie met andere verzekeringen. Vaak zijn dit verzekeringen voor je inboedel, rechtsbijstand of aansprakelijkheid. Naast die Univé verzekeringen kun je ook een Veilig Wonen-abonnement afsluiten. De basisdekking kun je nog uitbreiden met een dekking voor ruitbreuk. We vertellen je graag wat meer over deze opties.

Inboedel

Met een woonverzekering is je woning en alles dat eraan vastzit verzekerd tegen schade door bijvoorbeeld brand en storm. Maar in je huis staan ook heel veel spullen die voor jou van waarde zijn. Met een inboedelverzekering van Univé verzeker je de schade aan deze spullen. Ook is diefstal van jouw spullen verzekerd.

Aansprakelijkheid

Met een aansprakelijkheidsverzekering van Univé zijn jij en je gezinsleden verzekerd voor schade die jullie veroorzaken. Bijvoorbeeld als je kind per ongeluk iets kapot maakt tijdens het spelen bij een vriendje. Of als jij met je fiets tegen de auto van de buren aanfietst. Maar ook voor letselschade kun je aansprakelijk worden gesteld. De kosten kunnen dan heel hoog oplopen. Daarom is deze verzekering aan te raden.

Rechtsbijstand

De rechtsbijstandverzekering van Univé voorziet je gratis van juridisch advies bij conflicten. Maar je kunt ook worden bijgestaan door een jurist. Bijvoorbeeld bij het verhalen van schade in het verkeer. Ook rechtshulp na een aankoop van spullen of een woning kun je verzekeren. Zo sta je er in moeilijke situaties niet alleen voor.

Veilig Wonen

Al vanaf €4,95 per maand voorkom je schade aan je woning met het Veilig Wonen-abonnement van Univé. Hiermee ben je verzekerd van professionele service. Je kiest zelf wat je nodig hebt.

Heb je een cv-ketel? Met dit abonnement wordt er iedere twee jaar onderhoud aan je cv-ketel verzorgd. Ook kun je bij storingen altijd op hulp rekenen. Dit voorkomt gevaarlijke situaties en je zit er altijd warm bij. Daarnaast kun je met dit abonnement jaarlijks je schoorsteen laten schoonvegen. Dit voorkomt schoorsteenbranden.

Heb je een hekel aan het schoonmaken van de dakgoot? Met dit abonnement hoef je dat voortaan niet meer zelf te doen. Er komt dan jaarlijks een expert bij je langs. Verder kan je met dit abonnement een alarmsysteem in je woning monteren. In de tijd dat je van huis bent, gaat het alarmsysteem aan. Als het alarm afgaat, krijg je direct bericht.

Ruitbreuk

Deze module kun je extra afsluiten als je de basis woonverzekering van Univé hebt gekozen. Hiermee is glas, maar ook kunststof glas dat daglicht doorlaat, verzekerd. Denk aan gebroken ramen, lichtkoepels of deuren. Maar ook douchedeuren of schade aan een spiegel vallen in deze dekking. Heb je schade aan je huis door glas? Ook dat is hiermee verzekerd.

In geval van ruitschade krijg je een nieuwe ruit vergoed, maar ook het plaatsen hiervan. Als het glas of kunststof niet direct vervangen kan worden, neemt Univé de kosten van tijdelijke maatregelen ook op zich.

Eigen risico woonverzekering Univé

Het fijne van de Univé woonverzekering is dat je geen eigen risico hoeft te betalen. Eigen risico is een bedrag dat je bij schade zelf betaalt. Pas als schade duurder uitvalt, betaalt de verzekeraar dat. Bij Univé hoef je dus standaard niets te betalen bij schade. Alleen bij schade door storm betaal je een verplicht eigen risico van €250,-.

Maar je kunt wel kiezen voor een vast eigen risico van €250,-. In geval van schade betaal je zelf altijd tot €250,-. In ruil hiervoor betaal je maandelijks minder premie. Het is dus maar net wat jij fijn vindt: niet te hoeven betalen bij schade of minder premie betalen.

Cyberhulp Univé

Met de Univé Cyberhulp haal je alleen in huis wat goed voelt. 24 uur per dag staat de Cyberhelpdesk voor je klaar om mee te denken. Je kan hier terecht voor praktische tips over hoe je cybercrime kunt voorkomen. Hiermee wil Univé je ook online een veilig gevoel geven.

Univé woonverzekering vergelijken

Bij het kiezen van een goede verzekering voor je woning heb je meer keuze dan alleen de Univé woonverzekering. Ook bijvoorbeeld Aegon, a.s.r. en FBTO bieden deze verzekering aan. Om je te helpen bij het vinden van de juiste verzekering voor jouw woning hebben we een handig hulpmiddel voor je. Namelijk onze vergelijker. Hiermee vergelijk je Univé met negen andere verzekeraars. Door jouw wensen en gegevens in te vullen, zie je direct wat de beste optie voor jou is. Zo betaal je nooit te veel en ben je wel goed verzekerd. Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag.

Veelgestelde vragen over de Univé woonverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Leo

Beantwoord door: Vincent Schokker op 14/06/2023

Zeker! Bij Univé zijn zonnepanelen en laadpalen standaard verzekerd bij schade na brand, storm, hagel en bliksem. Ook diefstal is verzekerd. Voor meer informatie is het handig om de verzekeringskaart op te vragen. Je vindt deze in onze woonverzekering vergelijker.

Vraag van: Cassandra

Beantwoord door: Vincent Schokker op 11/06/2023

Bij de allrisk woonverzekering van Univé is ruit- of glasschade verzekerd. De basis woonverzekering van Univé kun je uitbreiden met de dekking 'ruitbreuk'. Hiermee is glas, maar ook kunststof glas dat daglicht doorlaat, verzekerd. Denk aan gebroken ramen, lichtkoepels of deuren. Maar ook douchedeuren of schade aan een spiegel vallen in deze dekking. Heb je schade aan je huis door glas? Ook dat is hiermee verzekerd. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Ferdy

Beantwoord door: Vincent Schokker op 05/06/2023

Een woonverzekering en een opstalverzekering zijn hetzelfde. Met opstal wordt je huis en alles dat hieraan vastzit bedoelt. Dus onder andere deuren, schuttingen, zonnepanelen, de keuken en de badkamer. Met een opstal- of woonverzekering verzeker je deze zaken tegen schade door bijvoorbeeld brand, water, diefstal of storm. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Inez

Beantwoord door: Vincent Schokker op 09/06/2023

Het fijne van de Univé woonverzekering is dat je geen eigen risico hoeft te betalen. Eigen risico is een bedrag dat je bij schade zelf betaalt. Pas als schade duurder uitvalt, betaalt de verzekeraar dat. Bij Univé hoef je dus standaard niets te betalen bij schade. Alleen bij schade door storm betaal je een verplicht eigen risico van €250,-. Maar je kunt wel kiezen voor een vast eigen risico van €250,-. In geval van schade betaal je zelf altijd tot €250,-. In ruil hiervoor betaal je maandelijks minder premie. Het is dus maar net wat jij fijn vindt: niet te hoeven betalen bij schade of minder premie betalen. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Combineer meerdere verzekeringen op 1 polis!
 • Extra korting bij elke extra verzekering!

Zelf je woonverzekering samenstellen!

Ontdek direct welke woonverzekering het beste bij jou past.

Start vergelijken

In 2022 hebben we meer dan 100.000 mensen aan de juiste verzekering geholpen.

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Huidige woonverzekering opzeggen?
  Wij kijken graag met jou naar een nieuwe woonverzekering! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Woonverzekering nodig?
  Ben je op zoek naar de juiste woonverzekering? We helpen je graag met het afsluiten van jouw verzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.