Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Forse stijging in premies autoverzekering: Oorzaken en tips om te besparen

dinsdag 15 oktober 2024 | Kartikey Watts

De premies voor autoverzekeringen zijn de afgelopen tijd flink gestegen, wat veel autobezitters merken in hun maandelijkse lasten. Maar wat veroorzaakt deze stijging precies? En, belangrijker nog, wat kun je doen om de kosten van je autoverzekering te verlagen? In dit artikel bespreken we de oorzaken van de stijging en geven we praktische tips om te besparen op je autoverzekering.

Waarom stijgen de premies voor autoverzekeringen?

Een belangrijke oorzaak van de stijgende premies voor autoverzekeringen is de toename van schadeclaims. Moderne auto’s bevatten steeds meer geavanceerde technologie zoals sensoren en rijhulpsystemen, wat de reparatiekosten bij schade aanzienlijk verhoogt. Daarnaast zorgt de toenemende verkeersdrukte voor meer ongevallen, wat leidt tot hogere claims en dus hogere premies. Ook verzekeringsfraude speelt een rol, wat de kosten voor verzekeraars en hun klanten opdrijft.

Hoe kun je besparen op je autoverzekering?

  1. Vergelijk autoverzekeringen: Premies kunnen sterk verschillen per verzekeraar. Gebruik vergelijkingssites om jaarlijks te controleren of je nog steeds de beste deal hebt voor je autoverzekering.
  2. Verhoog je eigen risico: Door je eigen risico te verhogen, betaal je minder premie. Dit is een slimme keuze als je weinig schade rijdt.
  3. Kies de juiste dekking: Voor oudere auto’s kan een WA-verzekering voldoende zijn, wat je premie aanzienlijk verlaagt.
  4. Let op je rijgedrag: Sommige verzekeraars bieden kortingen aan voor veilig rijgedrag. Met een app of een apparaat in de auto kun je korting verdienen op basis van je rijstijl.

Waar moet je op letten bij een autoverzekering?

Kies een autoverzekering die past bij jouw situatie en zorg ervoor dat je niet onnodig oververzekerd bent. Let ook op de bonus-malus regeling, zodat je schadevrij rijden kunt belonen met korting op je premie. Ook kan het monitoren van je rijgedrag via speciale apps of apparaten voordelig zijn als je veilig rijdt.

Wil je meer weten? Neem contact op!

Heb je vragen of hulp nodig bij het vinden van de beste autoverzekering? Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies en tips om te besparen!