Fietsverzekering vergelijken?
Ontdek direct welke fietsverzekering het beste bij jou past!
- Gratis vrijblijvende offerte binnen één werkdag!
- Ontdek de perfecte verzekering voor iedereen: Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ of Allrisk)
-
Hulp nodig? Onze experts staan voor je klaar!
Chat, bel of WhatsApp 035-6857888
- Gratis vrijblijvende offerte binnen één werkdag!
- Ontdek de perfecte verzekering voor iedereen: Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ of Allrisk)
-
Hulp nodig? Onze experts staan voor je klaar!
Chat, bel of WhatsApp 035-6857888
Op deze pagina:
Vergelijk met vertrouwen
Waarom fietsverzekeringen vergelijken?
Wanneer je fietsverzekeringen vergelijkt, geef je jezelf de kans om weloverwogen keuzes te maken die zowel je fiets als je financiën beschermen.
-
Kostenbesparingen
Een vergelijking kan kosten besparen. Je vindt mogelijk lagere premies, geschikte kortingen, of betere dekking zonder extra kosten.
-
Uitzonderlijke service
Wij zijn er om je bij elke stap te helpen! Als je vragen hebt of hulp nodig hebt, ben je slechts één van ons verwijderd.
-
Transparantie
Vergelijken geeft helder inzicht in polisdetails en voorwaarden, zodat je goed voorbereid bent en geen verrassingen hebt bij schade.
-
Krijg de beste dekking
Door te vergelijken kun je polissen vinden die een uitgebreide dekking bieden, inclusief bescherming tegen een breed scala aan risico's en scenario's.
-
Toegang tot topverzekeraars
Wij werken samen met vertrouwde verzekeraars en verbinden je met polissen van gerenommeerde bedrijven met een bewezen staat van dienst.
-
Tijdbesparend
Wij vereenvoudigen het vergelijken, waardoor je tijd bespaart. Vergelijk meerdere opties op één plek, zodat je geen uitgebreid onderzoek hoeft te doen.
Fietsverzekeringen vergelijken? Zo werkt 't!
Je fietsverzekering vergelijken en kiezen is eenvoudig! Volg deze 3 stappen om de verzekering te vinden die bij jouw behoeften past. We beantwoorden ook al je vragen over kosten, dekkingen en meer.
-
Stap 1
Vul je gegevens in
Vertel ons meer over jouw fiets. We zullen je vragen naar het type fiets, of het een tweedehands fiets is, en de waarde ervan. Deze helpen ons om de meest geschikte verzekeringsopties te tonen.
-
Stap 2
Kies je dekking
Selecteer de duur van de verzekering en de dekking die het beste bij jouw behoeften past. Je kunt kiezen uit verschillende opties, van diefstal dekking tot uitgebreide bescherming.
-
Stap 3
Vind je verzekering
Met de gegevens die je hebt ingevoerd, laten we je de fietsverzekeringen zien die aansluiten bij jouw situatie. Jij beslist welke het beste bij jou past.
Vind de beste fietsverzekering!
Kies de fietsverzekering die het beste bij jouw behoeften past. Klik hieronder om gratis te vergelijken en de perfecte verzekering te vinden!
Onze betrouwbare partners
Wij werken samen met toonaangevende verzekeraars om je de best mogelijke fietsverzekeringsopties te bieden. Ontdek onze vertrouwde partners:
Welke fietsen kun je verzekeren?
Fietsen zijn er in allerlei soorten, elk ontworpen voor specifieke doeleinden en omstandigheden. Ontdek welke populaire fietsen je kunt verzekeren en maak een weloverwogen keuze om jouw fiets optimaal te beschermen.
-
Nieuwe of tweedehands fietsen
Of je nu een splinternieuwe fiets hebt gekocht of een betrouwbare tweedehands fiets rijdt, het is mogelijk om beide te verzekeren. Een verzekering kan bescherming bieden tegen diefstal, schade door ongelukken en andere onvoorziene gebeurtenissen.
-
Elektrische (bak)fietsen (E-bikes)
Dit omvat elektrische fietsen met trapondersteuning tot 25 km/uur, inclusief elektrische bakfietsen. De accu vormt het duurste onderdeel van een e-bike en daarom is het essentieel om deze goed te verzekeren tegen diefstal en schade. Let op: Een high-speed e-bike of speed pedelec wordt beschouwd als gelijkwaardig aan een brommer. Daarvoor is het verplicht om een WA-verzekering af te sluiten.
-
Stadsfietsen, racefietsen en mountainbikes
Stadsfietsen zijn eenvoudig van ontwerp en worden vaak tweedehands gekocht. Deze fietsen hebben een verhoogd risico op beschadiging en diefstal, vooral in stedelijke gebieden. Racefietsen en mountainbikes winnen aan populariteit door hun veelzijdigheid en het gebruik op diverse terreinen. Voor deze fietsen is bescherming tegen diefstal, met name buitenshuis, essentieel.
Fietsverzekeringen ontrafeld: slimme keuzes voor jouw fiets maken
Hier hebben we handige informatie verzameld om je te helpen bij het vinden van de perfecte verzekering, bespaar geld en leer meer over fietsverzekeringen!
-
-
Looptijd verzekering fiets
Wil je je fiets voor een langere tijd of juist voor een kortere periode verzekeren? Bij ons kun je kiezen uit doorlopende en kortlopende fietsverzekeringen. Met een kortlopende verzekering kun je kiezen voor een looptijd van 1, 3 of 5 jaar, terwijl je met een doorlopende verzekering de premie maandelijks of jaarlijks betaalt. Een kortlopende fietsverzekering stopt automatisch na de afgesproken periode van 1, 3 of 5 jaar. Een doorlopende fietsverzekering wordt ieder jaar verlengd, tenzij je zelf de verzekering opzegt. Wij raden vooral de verzekering met een looptijd van 3 of 5 jaar aan. Deze optie biedt namelijk de laagste premiekosten zonder jaarlijkse verhogingen, waardoor je gedurende de hele looptijd verzekerd bent tegen een vast, voordelig tarief. Daarnaast wordt er pas in het 4e jaar afgeschreven op de waarde van de fiets. Wordt de fiets dus in de eerste 3 jaar gestolen? Dan ontvangt u altijd de aanschafwaarde van de verzekeraar! Bij een doorlopende fietsverzekering kan het verzekerde bedrag jaarlijks worden verlaagd terwijl de premie doorgaans wordt verhoogd.
-
Verzekering fiets verplicht of niet?
Een fietsverzekering is niet wettelijk verplicht, maar kan wel erg handig zijn. Dagelijks worden er 311 fietsen gestolen, waarbij Groningen koploper is met 17,2 incidenten per duizend inwoners. Door de opkomst van de e-bike zijn fietsen duurder geworden, wat de schade bij diefstal aanzienlijk vergroot. Overweeg de onderstaande vragen om te bepalen of een fietsverzekering de moeite waard is voor jouw situatie: 1.Hoe groot is de kans op diefstal in jouw omgeving? 2.Wat is de waarde van je fiets of e-bike? 3.Hoe vaak gebruik je je fiets en waar laat je hem meestal staan?
-
-
Beschikbare dekkingen fietsverzekering
Fietsverzekeringen verschillen per verzekeraar onder andere in dekking, premie en looptijd. Je fiets verzekeren is gemakkelijk online te regelen maar welke verzekering kies je? Welke dekking is voor jouw belangrijk? Om hierop te kunnen antwoorden leggen we je hieronder uit welke dekkingen er zijn en hoe ze werken.
-
Rechtsbijstand
Omdat een ongeluk zo gebeurd is, en de fietser altijd kwetsbaarder is dan een auto of vrachtauto, bieden sommige verzekeraars bij een fietsverzekering ook de mogelijkheid tot rechtsbijstand. Bij een ongeluk is niet direct duidelijk wie de schuldige is. Daarnaast kan de verzekeraar van de tegenpartij moeilijk doen met het uitkeren van de schade. Wanneer je rechtsbijstand in je fietsverzekering meeverzekert ontvang je juridische bijstand bij ongevallen met je fiets.
-
Pechhulp
Pechhulp bij pech onderweg, ook als je op je fiets bent! Bij pechhulp worden noodreparaties die ter plaatse kunnen worden uitgevoerd vergoed. Denk hierbij aan het plakken van een band, of het terugplaatsen van de ketting. Mocht de fiets niet ter plaatse kunnen worden gerepareerd, dan word je binnen Nederland of maximaal 30 km over de grens teruggebracht naar je beginpunt. Uiteraard geldt dit ook voor een eventuele bijrijder of fietspartner. Fiets je vaak verder van huis, dan kan dit een handige dekking zijn!
-
Diefstal
Onder diefstaldekking valt de vergoeding van de aanschafwaarde van je fiets bij diefstal. Veel fietsverzekeraars vergoeden de eerste 3 jaar 100% van de aanschafwaarde, daarna wordt een deel afgeschreven (10% tot 50%). Sommige verzekeringen starten al in het eerste jaar met afschrijvingen. Gebruik onze vergelijker om te zien welke afschrijving per verzekeraar geldt. Let op: De aanschafwaarde is anders dan de nieuwwaarde. Verzeker het bedrag dat je daadwerkelijk hebt betaald, inclusief eventuele kortingen. Als je een fiets voor €2000 hebt gekocht met 10% korting, voer dan €2000 in als aankoopprijs. Dit zorgt ervoor dat je bij diefstal de fiets kunt vervangen voor de originele waarde zonder de korting. Wil je je fiets voor een hogere waarde verzekeren? Dan is bij de meeste verzekeraars een taxatierapport verplicht.
-
Schade
Is je fiets omgevallen en heb je schade aan je fiets? Heeft iemand je fiets proberen te stelen en hierbij schade veroorzaakt? In deze gevallen is er sprake van schade die je graag terugbetaald krijgt door de verzekeraar! Verzekeraars maken onderscheid tussen verschillende soorten oorzaken van schade. Ook verschillen de regels rondom de vergoeding en eigen bijdrage per verzekeraar. Zo dekken de ANWB en Allianz 100% van de schade, op welke manier deze ook is ontstaan, terwijl bijvoorbeeld HEMA alleen schade door poging tot diefstal vergoedt. Het is dus belangrijk dat je goed naar de voorwaarden kijkt voordat je een fietsverzekering afsluit. Wil je exact weten welke voorwaarden er gelden bij elk type schade? Gebruik dan onze vergelijker.
-
Ongevallen
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Bij het verzekeren van je fiets bieden een aantal verzekeraars een (eenmalig) uit te keren vergoeding bij overlijden of bij (blijvende) invaliditeit. Dit bedrag staat van te voren vast en is terug te vinden in de voorwaarden. Check in onze vergelijker de verschillen in ongevallendekking per verzekeraar.
-
Accessoires
Wil je de waarde van je accessoires (bijvoorbeeld van je fietstas, fietscomputer of kinderzitje) meeverzekeren tegen schade en/of diefstal dan is dat bij de meeste fietsverzekeraars geen probleem. Je kiest dan een hoger verzekerd bedrag van je fiets. Je betaald dan wel een iets hogere premie.
-
Dit wilden anderen graag weten
Veelgestelde vragen fietsverzekeringen
Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. We antwoorden binnen 1 werkdag en tonen je vraag en ons antwoord hieronder. Zo helpen we ook andere mensen!
-
Waarom is het belangrijk om een goed fietsslot te hebben?
Vraag van: Bas
Beantwoord door: Vincent Schokker op 12/05/2024
Een goed fietsslot is cruciaal voor de beveiliging van je fiets. Verzekeraars vereisen vaak dat je een goedgekeurd slot gebruikt om in aanmerking te komen voor volledige dekking. Bij diefstal waarbij je niet aan de slotvereisten van de verzekeraar voldoet kan dit leiden tot een afwijzing van je claim. Zorg ervoor dat je een stevig, gecertificeerd slot gebruikt om je fiets optimaal te beschermen. Let op: In steeds meer gevallen kan een verzekeraar ook een tweede slot, GPS of een combinatie hiervan vereisen. Je vindt de exacte vereisten altijd terug op je polisblad. Kom je er niet uit? Wij helpen je graag!
-
Is de accu (batterij) van mijn elektrische fiets altijd meeverzekerd?
Vraag van: Robin
Beantwoord door: Vincent Schokker op 29/03/2024
De dekking voor de accu van je elektrische fiets varieert per verzekeraar. Meestal is de accu meeverzekerd wanneer je hele fiets is gestolen. Is alleen je accu gestolen? Dan gelden er bij verschillende verzekeraars beperkende voorwaarden of kan een accu volledig uitgesloten zijn van dekking. Het is belangrijk om de polisvoorwaarden goed te lezen en vragen te stellen over specifieke details van de accu-dekking. Zo weet je zeker dat je goed beschermd bent. Heb je hier hulp bij nodig? Neem dan contact met ons op!
-
Wat zijn de betalingsmogelijkheden voor fietsverzekeringen?
Vraag van: Lucas
Beantwoord door: Vincent Schokker op 13/06/2024
Voor een verzekeringstermijn van 3 tot 5 jaar moet het volledige bedrag meestal vooraf worden betaald. De polis wordt automatisch beëindigd na afloop van de termijn. Voor een termijn van 1 jaar kun je kiezen voor maandelijkse betalingen of een betaling in één keer. In beide gevallen wordt de polis automatisch verlengd, tenzij je deze annuleert. Dit biedt flexibiliteit in je betalingsopties.
-
Hoe kan ik mijn fiets verzekeren tegen diefstal?
Vraag van: Rick
Beantwoord door: Vincent Schokker op 09/02/2024
Je kunt je fiets verzekeren tegen diefstal door een fietsverzekering af te sluiten bij een verzekeraar. Bij het aanvragen van een verzekering moet je informatie over de fiets verstrekken, zoals merk, model en waarde. Zorg ervoor dat je de polisvoorwaarden goed begrijpt, zodat je weet welke dekking je hebt voor diefstal en andere risico's. Vergelijk verschillende aanbieders om de beste deal te vinden.
-
Hoe helpt GPS-tracking mijn fietsverzekering?
Vraag van: Martin
Beantwoord door: Vincent Schokker op 23/03/2024
Het gebruik van GPS-tracking op je fiets kan de beveiliging aanzienlijk verbeteren en de kans vergroten dat je fiets wordt teruggevonden bij diefstal. Veel verzekeraars bieden kortingen op premies voor fietsen met GPS-trackingsystemen, omdat dit het risico op verlies vermindert. Let op: Bij steeds meer verzekeraars wordt een GPS-trackingsysteem verplicht gesteld. Heb je géén GPS-tracking op je fiets maar staat in de voorwaarden van je fietsverzekering dat je deze wél moet hebben en inschakelen? Dan heb je geen recht op uitkering indien je fiets toch wordt gestolen. Let hier dus goed op bij het kiezen van een fietsverzekering!
Heb je hulp nodig?
Onze experts staan voor je klaar! Neem gerust contact met ons op!
Extra info over fietsverzekeringen
Met onze extra info kun je meer leren over fietsverzekeringen. Lees verder en ontdek alle mogelijkheden om jouw fiets optimaal te verzekeren.
Klantbeoordelingen
Geef jij ons ook 5 sterren?
Onze klanten waarderen ons gemiddeld met bijna 5 sterren. Dat doen zij omdat wij je gewoon snel en goed helpen. Bekijk zelf de laatste beoordelingen maar!
beoordeel ons
op Google
-
Susan Verburg
28.11.2024
-
Fred Ventevogel
15.03.2024
-
Ad van der Heijden
21.11.2024