Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Op zoek naar een ANWB motorverzekering?

Vergelijk eerst 19 andere motorverzekeringen!

Vergelijk nu 13 motorverzekeringen

 • Direct je motor verzekeren? Bel ons op 035-6857888
 • Kies de (aanvullende) dekking die bij jouw motor past!
 • Snelle acceptatie
Start vergelijken

ANWB motorverzekering

In Nederland is het verplicht om minimaal een WA verzekering te hebben voor een motor voordat je op de weg mag. Naast de verplichte WA dekking, kun je je motor verzekeren met uitgebreidere en aanvullende dekkingen. Hiervan loopt de dekking van de verplichte WA dekking tot de meest uitgebreide allrisk dekking. Ook is het mogelijk om hierbij aanvullende dekkingen af te sluiten. Zowel de verplichte basisdekking als de aanvullende dekkingen komen verderop deze pagina uitgebreid aan bod. Een verplichte WA dekking is er al vanaf €1,83. Je kunt je motor dus al verzekeren vanaf €1,83 per maand!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

WA motorverzekering

De WA-motorverzekering is de goedkoopste motorverzekering die er is. Deze is bovendien verplicht voor motorbezitters. Met deze verzekering ben je gedekt voor schade die jij aan derden toebrengt. Deze verzekering dekt dus niet schade aan je eigen motor, hiervoor moet je een meer uitgebreidere motorverzekering afsluiten.

Bekijk aanvullende dekkingen

WA+ motorverzekering

De WA beperkt casco motorverzekering dekt naast schade aan derden ook veelvoorkomende schades door bijvoorbeeld storm en brand. Als je door een ongeval schade krijgt aan je motor, dan wordt dit in de meeste gevallen niet gedekt. De WA beperkt casco verzekering is niet verplicht en is iets duurder dan de verplichte WA-motorverzekering.

Bekijk aanvullende dekkingen

Allrisk motorverzekering

De Allrisk motorverzekering is de meest uitgebreide motorverzekering die er is. Met deze motorverzekering ben je verzekerd voor schade die jij aan anderen toebrengt en je bent verzekerd voor schade aan je eigen motor. Als je geen risico wilt lopen, dan is het verstandig om deze motorverzekering af te sluiten. Let op, de allrisk motorverzekering keer geen schadevergoeding uit als er sprake is van opzet of verboden middelen.

Bekijk aanvullende dekkingen

ANWB motorverzekering

Het is voor motoreigenaren verplicht om minstens een WA motorverzekering af te sluiten. Schade aan anderen is dan altijd gedekt. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om een WA+ of Allrisk ANWB motorverzekering af te sluiten. Deze bieden een bredere dekking en vergoeden ook sommige schades aan je eigen motor. Een ANWB motorverzekering sluit je al af vanaf €1,84 per maand!

WAWA + beperkt cascoAll Risk

✔ Schade aan anderen

✔ Schade aan anderen

✔ Schade aan anderen

✔ Diefstal of poging tot diefstal

✔ Diefstal of poging tot diefstal

✔ Aanrijding met een dier

✔ Aanrijding met een dier

✔ Brand / kortsluiting

✔ Brand / kortsluiting

✔ Storm, hagel en natuurgeweld

✔ Storm, hagel en natuurgeweld

✔ Schade aan eigen motor

✔ 1 jaar aanschafwaardegarantie

ANWB motorverzekering en andere premies

De ANWB is een van vele verzekeraars die motorverzekeringen aanbiedt. Het uitgangspunt van de ANWB motorverzekering is dat goed verzekeren van belang is, maar dat je niet meer betaalt dan nodig is. Er wordt dus aan de hand van jouw rijgedrag, jouw motor en andere persoonlijke gegevens gekeken welke verzekering het best bij je past. Op deze manier kun je profiteren van een voordelige premie en uiteraard ook van de juiste service.

Kortingen

Bij de ANWB kun je ook in aanmerking komen voor diverse kortingen. MotordiefstalZo geeft de ANWB korting op de winterstop, bij de rijvaardigheidskorting korting voor schadevrij rijden, het gratis mee verzekeren van motorkleding en ANWB ledenkorting. Het is mogelijk om alleen voor een WA verzekering te kiezen, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een WA + diefstal verzekering, een WA + diefstal + aanrijding verzekering of een WA + diefstal + aanrijding + plusdekking verzekering.

Winterstop

Als je van 15 december tot 1 maart niet op de motor rijdt, krijg je met de ANWB motorverzekering 10% korting op de premie. Mocht je de modules diefstal, en plus aan hebben staan, blijven deze gewoon van kracht.

Beveiliging

Als je diefstal meeverzekerd hebt, is het verplicht om een goedgekeurd ART 4* slot te gebruiken. Mocht je een Track & Trace beveiligingssysteem hebben, dan krijg je 10% korting op je premie. Je eigen risico vervalt dan zelfs!

Schadevrije jaren

Jouw persoonlijke gegevens zijn dus van belang voor de hoogte van je premie. Bij die gegevens hoort ook het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd in de loop van de jaren. Per jaar dat je geen schade rijdt, stijg je op de bonus/malus ladder. Per gestegen plek betaal je minder premie voor je ANWM motorverzekering. Dit wordt ook wel de no-claimkorting genoemd. Een handige manier om een verlaging van je premie te realiseren. Je kunt tot wel 80% no-claimkorting opbouwen.
Wanneer je in het bezit bent van een ANWB autoverzekering, kun je de schadevrije jaren die je met je auto hebt opgebouwd meenemen naar je motorverzekering. Op deze manier hoef je niet onderaan de ladder te beginnen. Heb je al zes schadevrije jaren met je auto, dan begin je ook met zes schadevrije jaren bij je motor.

Aanvullende dekkingen

Bij een ANWB motorverzekering kun je verschillende aanvullende dekkingen afsluiten:

Nationale Nederlanden autoverzekering aanvullendInformatie
Rechtsbijstand

Met deze aanvullende dekking krijg je juridische bijstand als je materiële- of letselschade hebt na een ongeluk. Met de juridische hulp kun je de schade verhalen op de andere partij.

Opzittendenverzekering

Met een opzittendenverzekering zijn jij en een eventuele medepassagier gedekt tegen kosten die jullie hebben na een ernstig ongeluk. Raak je blijvend invalide, dan ben je tot maximaal €100.000,- gedekt. 

Accessoires tot €2.500

Bij een cascodekking zijn je accessoires tot €500,- standaard meeverzekerd. Je kunt er ook zelf voor kiezen om dit bedrag te verhogen. Je kunt deze dekking bij de ANWB uitbreiden tot wel €2.500,-.

Het kan geen kwaad om één (of beide) van deze aanvullende verzekeringen af te sluiten. Ongeluk zit in een klein hoekje. Overkomt jou een keer iets ergs tijdens het motorrijden, dan ben je blij als je voor maar een paar euro extra per maand de juiste dekkingen hebt afgesloten.

24/7 hulp bij ANWB motorverzekering alarmcentrale

Het kan gebeuren dat je met pech langs de weg staat; binnen Nederland en buiten Nederland. Gelukkig kun je, als je lid bent van ANWB, dag en nacht de ANWB alarmcentrale bellen. Zij zullen iemand langs sturen om jou en je motor op te halen en naar een garage te vervoeren.

Vergelijk jouw ANWB motorverzekering op Vergelijkdirect.com

Wil je weten wat voor jou de voordeligste premie is? Twijfel dan niet om bij Vergelijkdirect.com motorverzekeringen te vergelijken. Je vergelijkt alle motorverzekeringen met elkaar en zo kom je erachter wat voor jou de beste motorverzekering is en of die motorverzekering bij jouw wensen aansluit.

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 144 motorverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct je motor verzekeren
 • Breid je motorverzekering uit met aanvullende dekking

Zelf je motorverzekering samenstellen!

Kies zelf je aanvullende dekkingen zoals ongevallen opzittenden, rechtsbijstand en pechhulp!

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Gratis overstapservice
  Wil je dat wij je oude motorverzekering opzeggen? Geen probleem! Neem hiervoor contact met ons op via chat, telefoon of WhatsApp op telefoonnummer 035-6857888
 • Winterstop dekking
  De verzekeraar geeft een korting van 10% tot 15% op je premie, omdat er een uitgeklede variant van de basisdekking actief is. Informeer naar de voorwaarden!

Veel gestelde vragen over motorverzekeringen aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: G. Otterman

Beantwoord door: Vincent Schokker op 31/05/2019

Bij vergelijkdirect.com vergelijken we verschillende verzekeraars met elkaar zodat jij de beste verzekering kan vinden met de voordeligste premie! ANWB is een goede verzekeraar maar niet de enige die wij vergelijken! Naast ANWB worden ook: Klaverblad, a.s.r., Nationale Nederlanden, Avero Achmea, OHRA, Unigarant en Centraal Beheer opgenomen in onze vergelijker . Hulp nodig met vergelijken? Neem dan contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!