Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Scheiding

Regel je verzekeringen goed

Direct verzekering aanvragen?

  • Hulp bij scheiding? Wij regelen je nieuwe verzekeringen!
  • Op werkdagen binnen 24 uur je aanvraag geregeld
  • En dat tegen de laagst mogelijke premie
Offerte aanvragen

Scheiding verzekering

Jij en je partner gaan scheiden waardoor er allerlei zaken geregeld moeten worden. Verzekeringen zijn daar een onderdeel van. Je deelt verzekeringen, sommigen zeg je op en anderen moeten jullie beide opnieuw voor jezelf afsluiten. Zoals bijvoorbeeld een woonverzekering of een autoverzekering. Kijk bij het afsluiten van nieuwe verzekeringen ook goed naar de verzekeringen voor je kind. We vertellen je ook meer over hoe het bij een scheiding werkt met gezamenlijke leningen.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Financiële verandering verzekering

Tijdens jullie huwelijk zijn jullie niet alleen emotioneel, maar ook financieel aan elkaar verbonden geweest. Naast een huis hadden jullie ook gezamenlijke verzekeringen. Een aantal verzekeringen sluit je af als gezin. Doordat de gezinssamenstelling nu verandert, verandert er ook het een en ander in de verzekeringen. Zo zal iedere partij een aantal verzekeringen opnieuw moeten afsluiten. Denk bijvoorbeeld aan een auto-, inboedel- en doorlopende reisverzekering. Wij helpen je daar graag bij.

Bekijk meer

Lening scheiding

Wanneer jullie getrouwd zijn in gemeenschap van goederen, zijn jullie samen verantwoordelijk voor de leningen die jullie hebben afgesloten. Bijvoorbeeld de hypotheeklening. Er zijn een paar manieren waarop je bij een scheiding met deze lening om kan gaan. Eventueel kan je los van je partner ook een nieuwe lening aangaan of een herfinanciering van de lening vragen. We leggen je hier graag meer over uit.

Bekijk meer

Auto en schadevrije jaren

Hebben jullie samen een autoverzekering? Dan staat de auto, of meerdere auto's, op naam van een van jullie. Als jullie uit elkaar gaan, kunnen jullie de autoverzekering overschrijven, maar jullie kunnen er ook voor kiezen om de schadevrije jaren die zijn opgebouwd te delen.

Bekijk meer

WA verzekering kind na scheiding

Als gezin sluit je vaak verzekeringen af voor je kind. Bijvoorbeeld een aansprakelijkheidsverzekering. Maar hoe regel je de WA verzekering voor je kind bij een scheiding? Als ouders zijn jullie aansprakelijk voor de schade die jullie kind veroorzaakt. Met een aansprakelijkheidsverzekering betaalt de verzekering de schade. Als je als ouders uit elkaar gaat, is het aan te raden om goed naar de aansprakelijkheidsverzekering van jullie kind te kijken. Een verzekeraar vergoedt de schade vaak niet als bijvoorbeeld de moeder een aansprakelijkheidsverzekering voor het kind heeft, maar het kind schade veroorzaakt wanneer het bij de vader is. Daarom is het slim om bij een scheiding contact op te nemen met je verzekeraar. Zij, maar wij natuurlijk ook, kunnen je vertellen hoe de nieuwe aansprakelijkheidsverzekering voor jullie kind of kinderen eruit kan komen te zien.

Scheiden financieel verzekering

Bij een scheiding komt veel meer kijken dan alleen ‘uit elkaar gaan’. Tijdens de relatie zijn jullie emotioneel, maar waarschijnlijk ook financieel aan elkaar verbonden geweest. Jullie hadden samen een huis, verzekeringen en een gezamenlijke rekening. Er zijn een paar financiële punten waar je rekening mee moet houden. Zo hangt de premie van een aansprakelijkheidsverzekering bijvoorbeeld van de gezinssamenstelling af. Die samenstelling verandert nu waardoor dit financiële gevolgen heeft voor je verzekeringen. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat gezamenlijke verzekeringen nu los van elkaar afgesloten moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan een auto-, inboedel- en doorlopende reisverzekering. Deze verzekeringen zal je nu voor jezelf moeten afsluiten. Wij helpen je daar graag bij.

Houd er ook rekening mee dat een levensverzekering, spaarverzekering of overlijdensrisicoverzekering gewijzigd moeten worden. De tenaamstelling hiervan moet aangepast worden.

Lening scheiding

Wanneer jullie hebben besloten om te scheiden, moeten jullie ook de afgesloten leningen bekijken. Waren jullie getrouwd in gemeenschap van goederen? Dan zijn jullie samen verantwoordelijk voor de leningen die zijn afgesloten, ook nu jullie gaan scheiden. Er zijn een paar manieren om tijdens een scheiding om te gaan met een lening. Een van de twee kan de lening bij een scheiding overnemen, jullie kunnen de lening splitsen of in één keer aflossen.

Als jullie onder huwelijkse voorwaarden getrouwd zijn, dan worden de leningen verdeeld zoals jullie dat ooit hebben vastgelegd.

Lening overnemen

Een manier om met een lening om te gaan na een scheiding, is als één van de twee de lening volledig overneemt. De ander wordt dan helemaal van de lening afgehaald. De partner die de lening op zich neemt, moet dit financieel gezien wel aankunnen. Je kunt zelf kijken of je de lening helemaal kan overnemen door te berekenen wat jij maximaal kan lenen. Je ziet dan meteen of het verantwoord is om de lening helemaal op je te nemen. Of het overnemen echt mogelijk is, beoordeelt de bank.

Splitsen lening

Zijn jullie samen verantwoordelijk voor de lening? Dan ligt het voor de hand dat jullie de lening bij een scheiding splitsen. Je neemt dan allebei de helft of een deel van de lening voor je rekening. Hoe je de verdeling maakt, mogen jullie onderling bepalen.

Lening aflossen

Naast het overnemen of delen van de lening, kan de lening ook in één keer door jullie samen afgelost worden. Dit is mogelijk als jullie spaargeld inleggen of overwaarde op het huis hebben. Maar ook als jullie geld hebben door bijvoorbeeld de verkoop van jullie gezamenlijke auto. Wanneer de kans er is om de lening in één keer af te lossen, zijn jullie er allebei direct vanaf. Bij veel leningen mag je tussentijds de hele lening aflossen. Bij sommige persoonlijke leningen zitten hier extra kosten aan verbonden. In de voorwaarden van de lening staat of er sprake is van eventuele extra kosten.

Nieuwe lening aangaan

Blijf je over met (een deel van) de lening? Dan kun je ervoor kiezen om een nieuwe lening af te sluiten om jouw deel van de lening af te betalen. Maak dan een goede vergelijking tussen kredietverstrekkers. Kies voor een lage rente en de beste voorwaarden. Door goed te vergelijken betaal je niet teveel voor je lening bij een scheiding.

Herfinanciering van de lening na een scheiding

Doordat jullie uit elkaar gaan, zullen jullie niet samen in één huis blijven wonen. Als een van jullie in het huis wil blijven wonen, moet je de ander uitkopen en een herfinanciering van de lening aanvragen. Je stopt als het ware de huidige hypotheek en sluit een nieuwe af. Dit doe je omdat de huidige woonlening vaak te zwaar is om alleen te dragen. Als je het huis als alleenstaande verder gaat afbetalen, wil je waarschijnlijk een lagere maandelijkse aflossing. Ook kan je er bij een vernieuwde hypotheek voor kiezen om de looptijd te verlengen. Door een herfinanciering van de hypotheek profiteer je misschien ook van een lager rentetarief. Houd er wel rekening mee dat er kosten verbonden zitten aan de herfinanciering van de hypotheek. Dit zijn bijvoorbeeld notariskosten en boeterente.

Kan partner auto op mijn verzekering blijven?

Een scheiding zorgt er vaak voor dat de autoverzekering opnieuw wordt bekeken. Staat de auto op jouw naam en blijft de auto na de scheiding ook van jou? Dan hoeft de autoverzekering niet overgeschreven te worden. Als je ex-partner een nieuwe autoverzekering voor zichzelf afsluit, begint hij of zij vaak bij 0 schadevrije jaren. Ook als hij of zij een eigen autoverzekering heeft gehad voordat jullie die gezamenlijk afsloten. Bij de meeste verzekeraars vervallen schadevrije jaren als je langer dan drie jaar geen verzekering hebt.

Autoverzekering overschrijven

Staat de autoverzekering op jouw naam, maar houdt je ex-partner de auto? Dan moet de autoverzekering worden overgeschreven. Omdat de verzekering op jouw naam stond, staan ook de schadevrije jaren op jouw naam. Bij het overschrijven van de autoverzekering kan je als ex-partner ook de schadevrije jaren overdragen. Als je voor jezelf een nieuwe autoverzekering afsluit, begin je in dat geval weer met 0 schadevrije jaren.

Schadevrije jaren delen

Jullie kunnen de schadevrije jaren ook verdelen. Dit moet dan wel in goed overleg gaan. Het is hierbij aan te raden om de overdracht van een aantal schadevrije jaren in een echtscheidingsconvenant op te nemen. Dit voorkomt onenigheid achteraf. Een verzekeraar accepteert de verdeling van de schadevrije jaren alleen als beide ex-partners de verdeling op papier eens worden. Jullie dienen dit allebei te ondertekenen.

Hulp nodig?

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het regelen van nieuwe verzekeringen? Geen zorgen, we denken met je mee. De kans is groot dat jullie samen verzekeringen afgesloten hadden zoals een rechtsbijstand-, woon- en inboedelverzekering. Misschien stonden de auto’s ook wel op één verzekering. We staan voor je klaar om je te helpen. Zo krijg je weer overzicht in je verzekeringen. En dat tegen de laagst mogelijke premie! We hebben namelijk jarenlange ervaring in het vergelijken van allerlei soorten verzekeringen. Wij vertellen je graag hoe jij je kunt verzekeren. Neem gerust eens contact met ons op!

Veelgestelde vragen over verzekeringen regelen na een scheiding

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: James

Beantwoord door: Vincent Schokker op 10/03/2023

Als je als ouders uit elkaar gaat, is het aan te raden om goed naar de aansprakelijkheidsverzekering van jullie kind te kijken. Een verzekeraar vergoedt de schade vaak niet als bijvoorbeeld de moeder een aansprakelijkheidsverzekering voor het kind heeft, maar het kind schade veroorzaakt wanneer het bij de vader is. Daarom is het slim om bij een scheiding contact op te nemen met je verzekeraar. Zij, maar wij natuurlijk ook, kunnen je vertellen hoe de nieuwe aansprakelijkheidsverzekering voor jullie kind of kinderen eruit kan komen te zien. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Marja

Beantwoord door: Vincent Schokker op 12/03/2023

Jullie hadden samen een huis, verzekeringen en een gezamenlijke rekening. Er zijn een paar financiële punten waar je rekening mee moet houden. Zo hangt de premie van een aansprakelijkheidsverzekering bijvoorbeeld van de gezinssamenstelling af. Die samenstelling verandert nu waardoor dit financiële gevolgen heeft voor je verzekeringen. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat gezamenlijke verzekeringen nu los van elkaar afgesloten moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan een auto-, inboedel- en doorlopende reisverzekering. Deze verzekeringen zal je nu voor jezelf moeten afsluiten. Wij helpen je daar graag bij. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Emre

Beantwoord door: Vincent Schokker op 07/03/2023

Er zijn een paar manieren om tijdens een scheiding om te gaan met een lening. Een van de twee kan de lening bij een scheiding overnemen, jullie kunnen de lening splitsen of in één keer aflossen. Zijn jullie getrouwd in gemeenschap van goederen? Dan zijn jullie allebei verantwoordelijk voor de lening en ligt het voor de hand dat jullie de lening splitsen. Je neemt dan allebei de helft of een deel van de lening voor je rekening. Hoe je de verdeling precies maakt, mogen jullie onderling bepalen. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Yousouf

Beantwoord door: Vincent Schokker op 23/02/2023

Als een van jullie in het huis wil blijven wonen, moet je de ander uitkopen en een herfinanciering van de lening aanvragen. Je stopt als het ware de huidige hypotheek en sluit een nieuwe af. Dit doe je omdat de huidige woonlening vaak te zwaar is om alleen te dragen. Als je het huis als alleenstaande verder gaat afbetalen, wil je waarschijnlijk een lagere maandelijkse aflossing. Ook kan je er bij een vernieuwde hypotheek voor kiezen om de looptijd te verlengen. Door een herfinanciering van de hypotheek profiteer je misschien ook van een lager rentetarief. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Aad

Beantwoord door: Vincent Schokker op 03/02/2023

Jullie kunnen de opgebouwde schadevrije jaren delen zodat geen van beiden een nieuwe autoverzekering hoeft af te sluiten zonder schadevrije jaren. Dit moet dan wel in goed overleg gaan. Het is hierbij aan te raden om de overdracht van een aantal schadevrije jaren in een echtscheidingsconvenant op te nemen. Dit voorkomt onenigheid achteraf. Een verzekeraar accepteert de verdeling van de schadevrije jaren alleen als beide ex-partners de verdeling op papier eens worden. Jullie dienen dit allebei te ondertekenen. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

  • Hulp bij scheiding? Wij regelen je nieuwe verzekeringen!
  • Chat, bel of mail met ons!
  • Direct verzekerd
  • Verzekeringen op maat

Zelf je nieuwe verzekeringen samen!

Autoverzekering, inboedelverzekering, woonverzekering en een rechtsbijstandverzekering

Neem contact met ons op!

Meer dan 100.000 mensen

Tips voor nieuwe verzekeringen bij scheiding

  • Schadevrije jaren
    Let er op dat je je schadevrije jaren deelt wanneer je uit elkaar gaat. Het is belangrijk om goed na te gaan hoeveel schadevrije jaren je hebt.
  • Krijg weer overzicht
    Krijg weer overzicht in je verzekeringen. Wij vertellen je hoe en waarvoor jij je kunt verzekeren. En dat tegen de laagst mogelijke premie!

Extra informatie verzekeringen

  • Direct verzekerd zijn?
    Sommige verzekeringen kunnen gelijk ingaan. Andere verzekeringen hebben een wachttijd. Wil je zeker weten of je direct verzekerd bent? Bel dan tijdens kantooruren met 035-6857888
  • De beste verzekeraars
    Wij werken samen met een groot aantal gerenommeerde verzekeraars. Zo vergelijken wij de premies van o.a. Nationale Nederlanden, a.s.r., Aegon, Centraal Beheer, OHRA, Ditzo en vele anderen!